(KURIR TV) OKONČANA DRAMA NA DEDINJU: Građani sprečili iseljenje samohrane majke
Foto: Kurir TV

beograd

(KURIR TV) OKONČANA DRAMA NA DEDINJU: Građani sprečili iseljenje samohrane majke

Beograd -

BEOGRAD - Na Dedinju u Ulici Vile Raviojle bb danas se odigrala prava drama, pokušaj iseljenja samohrane majke, Julijane T. (52) iz prostora u kome živi i radi punih 25 godina. Nešto posle 14 sati policajci su se povukli i Julijana je novinare i građane primila u svoj stan, a lekari su je pregledali kako bi proverili kakvo joj je trenutno zdravstveno stanje.

Dramu na Dedinju uživo je prenosio Kurir TV.

foto: Kurir TV
foto: Foto: Kurir TV

Kako je javio naš reporter koji se sve vreme nalazio na licu mesta, izvršitelji i policajci su Julijani dali rok od tri dana da iznese svoje stvari i ponovno iseljenje najavili za ponedeljak.

Naime, kako nam je prvobitno rekla Julijanina prijateljica, Neda S. reč je o umetnici koja je ceo život posvetila deci i radu sa njima.

foto: Kuriri TV

Prema rečima Nede S. ljudi koji su došli da obiju bravu ipak su od toga odustali, ali je drama nastavljena.

foto: Kuriri TV

Kako je naša kamera zabeležila, u jednom trenutku je došlo i do žešćeg koškanja između policije i okupljenih građana koji su skandirali "Ubićete majku", "Gde će ti duša?", "Imaš li majku?".

foto: Kurir

"Ona je samohrana majka i već 25 godina živi i radi u ovom prostoru. Svojevremeno je napravila kompromis sa Opštinom Savski venac, koja joj je dodelila deo Mesne zajednice u Ulici Vile Raviojle na Dedinju, iz koje je sada teraju. Kao razlog iseljenja navodi se dug za struju. Julijana je ovde živela i pravila sadržaje za decu, uključujući i onu sa smetnjama u razvoju. Neko je poželeo da u ovom prostoru od osamdesetak kvadrata sada otvori teretanu. Julijana ima jednog sina, studenta i oni sada nemaju gde, moraju na ulicu", priča za Kurir Neda S.

foto: Kurir TV
foto: Kuriri TV

Ispred objekta se nalazio veliki broj građana koji su želeli da daju podršku Julijani, kao i policije.

Među okupljenima je bila i naša glumica Ivana Žigon.

foto: Kurir

Prema rečima predstavnika Opštine Savski venac koji se nalazio na licu mesta, ceo postupak je započela prethodna vlast.

"Prethodna vlast je započela postupak, presuda je doneta 2012. godine, do danas nije sprovedena odluka o iseljenju. Pre četiri meseca, podneta je prijava kojom se tvrdi da je žena bila iseljena i da je provalila u prostoriju, promenila bravu i ovo je sada reakcija na tu prijavu", rekao je predstavnik opštine.

foto: Kuriri TV

"Policija rasteruje ljude, udara ih pendrecima. Toliko su rešeni da ubace teretanu, a nemaju nikakav odgovor gde", ogorčena je Julijanina prijateljica.

foto: Kurir TV

Julijana ima svoju umetničku trupu, svoje "vile i vilenjake" sa kojima je često gostovala u različitim Kulturnim centrima i besplatno igrala predstave za decu.

foto: Kurir TV

Podsetimo, Julijana T. Subotičanka koja u Beogradu živi više od 40 godina, priznata je multimedijalna umetnica, čiji je film "Lična disciplina" proglašen za jedan od najznačajnijih eksperimentalnih filmova naše kinematografije. Suprug ju je napustio '92. kada je bila u sedmom mesecu trudnoće, a više decenija živi i radi u montažnoj baraci.

foto: Kuriri TV

Dečiji rođendani i slični skupovi jedini su prihod od kojeg žive ona i njen sin ETF.

Ovo nije prvi put da su građani ustali u njenu odbranu. Peticija da joj se pomogne, bila je poslata još u vreme kada je gradončelnik Beograda bio Dragan Đilas.

BEOGRAĐANKA JULIJANA VASIĆ MORAĆE SA SINOM NA ULICU: Ostaje bez kuće zbog svekrvinog duga!

(Kurir.rs, Foto: Printskrin, Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track