OBELEŽENA GODIŠNJICA MAJSKOG PREVRATA: Član Gradskog veća položio venac na mestu ubistva kralja Aleksandra i Drage Mašin

114 godina od smrti kraljevskog para

OBELEŽENA GODIŠNJICA MAJSKOG PREVRATA: Član Gradskog veća položio venac na mestu ubistva kralja Aleksandra i Drage Mašin

Beograd -

BEOGRAD - Član Gradskog veća Stevo Tatalović položio je povodom obeležavanja 114 godina od Majskog prevrata venac na mestu gde su ubijeni kralj Aleksandar Obrenović i kraljica Draga.

Nakon što je položio venac na prostoru između zgrade Predsedništva Srbije i Starog dvora, Tatalović je istakao da se danas sećamo događaja koji je umnogome promenio tok srpske istorije.

"Ovde smo da obeležimo datum pogibije čoveka koji je važan za istoriju Srbije i Beograda. Ovo je simbolično mesto, jer su kralj Aleksandar i kraljica Draga bačeni sa terase nakon što su oficiri srpske vojske izvršili atentat na njih", rekao je Tatalović, prenosi Beoinfo.

On je položio venac i na spomen-obeležje u Košutnjaku, gde je pre 149 godina ubijen knez Mihailo Obrenović.

"Knez Mihailo je jedna od ličnosti iz naše istorije koja zaslužuje svako poštovanje. U dva navrata se trudio da uzdigne Beograd i Srbiju, u čemu je u dobroj meri uspeo imajući u vidu okolnosti tog vremena. Zbog toga mu dugujemo večnu zahvalnost", naglasio je Tatalović.

(Kurir.rs/Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track