NE DA(VI)MO BEOGRAD: Nećemo milionske fontane već pošten život
Foto: Kurir

ZAPALJENI BURIĆI ISPRED GRADSKE UPRAVE

NE DA(VI)MO BEOGRAD: Nećemo milionske fontane već pošten život

Beograd -

Članovi inicijative Ne da(vi)mo Beograd, uoči jučerašnje sednice gradskog parlamenta, ispred Skupštine grada doneli su atmosferu deponije u Vinči, koja gori već mesec dana.

foto: Kurir

Ispred zgrade gradske uprave zapalili su buriće, te su od gradonačelnika Siniše Malog zahtevali ostavku zbog, kako kažu, ekološke i ekonomske katastrofe, koja nas očekuje nakon privatizacije deponije.

- Pored gradonačelnikove umešanosti u zločin u Hercegovačkoj, kao i u kriminalne radnje zataškavanja u kojima je učestvovao s kolegama iz policije, režimskih medija i tužilaštva, smatramo da je Mali ostavio dubok trag na tkivu našeg grada, a posledice ćemo tek osetiti - tvrde članovi grupe.

Oni dodaju da traže ostavku Malog, jer je Beograd zahvaljujući njemu grad u kome se prave milionske fontane, u kom se ljudi izbacuju na ulicu, bolnice raspadaju, gde se otpad reciklira, a deponije ne gore. Sve što žele je, kako kažu, miran i pošten život.

foto: Kurir

Tokom rasprave o odluci o ukidanju škole „Stari grad“ verbalno su se sukobili odbornik SNS Vladimir Orlić i DS Zoran Alimpić, a predsedavajuća Andrea Radulović dala je pauzu od pet minuta da se „smire strasti“.

Alimpić je kritikovao odluku koja predviđa ukidanje škole „Stari grad“, rekavši da nije dobra ni promišljena i da škole ne treba ukidati.

Na njegove kritike istupio je odbornik SNS Vladimir Orlić, koji im je poručio da im je kritika neargumentovana.

Na to je reagovao Alimpić, izašavši za govornicu i poručivši Orliću da ovo nije Skupština Srbije, i rekao mu: „Hoćeš li više ućutati, bre?“ Odbornici Skupštine grada usvojili su odluku o ukidanju Osnovne škole „Stari grad“.

Kurir / D. S.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: Prišli smo bliže fontani na Slaviji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track