Pomoć građanima da lakše podnose vrelinu

Vreli dani

Pomoć građanima da lakše podnose vrelinu

Beograd -
Cisterne su postavljene na mestima gde su čvorišta javnih gradskih linija i veliki broj ljudi

BEOGRAD - Cisterne s vodom za piće i rashlađivanje koje pomažu građanima da lakše podnesu visoke temperature biće postavljene još danas na Slaviji, Trgu republike, Zelenom vencu, kod restorana „Banija”, Omladinskog stadiona, kod zgrade novobeogradske opštine i kod Železničke stanice.

Cisterne su na mestima gde su čvorišta javnih gradskih linija i veliki broj ljudi.

Kako je rečeno u JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, cisterne će biti postavljene još danas, jer su meteorolozi za predstojeći vikend najavili prijatnije vreme.

Iako ovih dana Hitna pomoć prima više telefonskih poziva nego što je to uobičajeno, ekipe ove službe redovno stižu do svih Beograđana. Zbog velikog broja sugrađana koji posećuju Adu Ciganliju, na ovom beogradskom izletištu raspoređene su ekipe Hitne pomoći.

Obuku u pružanju prve pomoći do sada je prošlo 1.830 radnika gradskih javnih komunalnih preduzeća koja tokom dana obavljaju brojne aktivnosti na ulicama Beograda i pomoći će Beograđanima kojima to bude potrebno. Obuku je organizovao Crveni krst Beograda, a prošli su je radnici „Beogradskog vodovoda i kanalizacije”, „Gradskih pijaca”, GSP „Beograd”, „Parking servisa”, „Beograd-puta”, „Zelenila” i „Gradske čistoće”, kao i deo zaposlenih u predškolskim ustanovama Beograda. Javna komunalna preduzeća organizovana su tako da radnicima koji mnogo vremena provode na terenu organizuju dodatne pauze i češće ih snabdevaju vodom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track