POVODOM 60 GODINA OD OSNIVANJA: Ada Ciganlija organizuje besplatne događaje za vikend
Foto: Filip Plavčić

jubilej

POVODOM 60 GODINA OD OSNIVANJA: Ada Ciganlija organizuje besplatne događaje za vikend

Beograd -

BEOGRAD - Javno preduzeće "Ada Ciganlija" obeležava 60 godina od osnivanja i tim povodom pozvala je građane da predstojećeg vikenda učestvuju u brojnim manifestacijama koje će biti besplatne.

Kako je saopšteno iz tog preduzeća, danas će na Makiškoj strani Ade Ciganlije biti održan turnir Evropske lige u fudbalu na pesku gde će se takmičiti reprezentacija Srbije i ekipe iz Evrope.

Paralelno sa time, na Savskom jezeru se održava Evropsko prvenstvo u kajaku za takmičare do 23 godine, na kome učestvuje 38 evropskih ekipa sa oko 850 takmičara.

Takođe, kao najavu otvaranja predstojeće letnje kupališne sezone, JP "Ada Ciganlija" je za posetioce u subotu sa početkom u 18 časova, obezbedila muzički program na Makiškoj strani, gde će u 21 sat nastupiti Tropiko bend.

U nedelju će program početi od 18 sati i nastupom beogradskih di-džejeva, a u ponedeljak u 12 časova zvanično će biti otvorena sezona kupanja na Savskom jezerui podizanjem "Plave zastave" kao najvišeg međunarodnog priznanja za kvalitet vode i bezbednost na kupalištu.

U saopštenju se navodi da će plaže Savskog jezera biti ograđene i u potpunosti zatvorene za kupanje i boravak u vodi do ponedeljka 26. juna usled održavanja Evropskog prvenstva u kajaku.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Filip Plavčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track