Najnovije vesti

LETNJI RED VOŽNJE: Na stanicama čekanje od 10 do 20 minuta duže
Foto: Nebojša Mandić

Saobraćaj u Beogradu

LETNJI RED VOŽNJE: Na stanicama čekanje od 10 do 20 minuta duže

Beograd

Beograđane će zbog letnjeg reda vožnje do kraja avgusta prevoziti 1.041 vozilo javnog prevoza. U odnosu na „redovno“ stanje, to je 253 tramvaja, autobusa i trolejbusa manje, pa će stanovnici i gosti prestonice prevoz čekati od 10 do 20 minuta duže.

I ovaj broj vozila vikendom će biti znatno smanje, pa će subotom i nedeljom ulicama krstariti samo 708, odnosno 652 vozila, duplo manje nego inače.

Restrikcije na nekim linijama biće drastične: na liniji 601 do Surčina, na primer, biće 30 odsto manje polazaka, a linija 26 će umesto „redovnih“ 218 sada imati oko 160 polazaka. Za 20 odsto biće manje polazaka na linijama 31, 95, 27 i 706.

Od 10. avgusta, kad bude otvorena robna kuća „Ikea“, biće uspostavljena nova linija. Polazna stanica biće na samom kraju Bežanijske kose, a autobusi će se kretati Tošinim bunarom, Bulevarom Zorana Đinđića, auto-putem, i preko petlje kod „Tranšpeda“ stizati internom saobraćajnicom do „Ikee“.

Busevi za kupače

VIKENDOM DO ADE

Do Ade Ciganlije kupače će vikendom od 9 do 21 sat prevoziti autobusi s Trga republike, Keja oslobođenja u Zemunu, Konjarnika, Mirijeva i Bežanijske kose.

Kurir / E.K.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...