OPREZ: Kupanje na Adi i Lidu bezbedno, ali nemojte da ronite
Foto: Nebojša Mandić

NORME

OPREZ: Kupanje na Adi i Lidu bezbedno, ali nemojte da ronite

Beograd -

Javno preduzeće „Ada Ciganlija“ saopštilo je juče da kvalitet vode na kupalištu na Savskom jezeru, prema svim fizičko-hemijskim i mikrobiološkim parametrima, zadovoljava normu za drugu klasu kvaliteta površinskih voda koje se mogu potpuno bezbedno koristiti za kupanje i rekreaciju.

To preduzeće u saopštenju navodi i da voda Savskog jezera može biti upotrebljena čak i za snabdevanje vodom za piće uz prethodni tretman filtracijom i dezinfekcijom.

Gradski zavod za javno zdravlje prekjuče je preporučio građanima da se posle kupanja na Lidu u Zemunu i Adi Ciganliji obavezno tuširaju, kao i da budu oprezni kako ne bi progutali rečnu vodu.

- Na kupalištu Lido u vodi su pronađene bakterije fekalnog porekla i zato se građanima savetuje da ne potapaju glavu u vodu i da paze kako ne bi slučajno popili vodu iz reke - rekao je Dušan Avramović iz Gradskog zavoda.

On je rekao Beti i da je stabilan kvalitet vode na kupalištu Ada Ciganlija i da je s tog aspekta kupanje bezbedno.

- Iz preventivnih razloga, preporučujemo građanima da na oba kupališta poštuju naše savete - rekao je Avramović. On je dodao i da se kvalitet vode na Lidu i Adi Ciganliji redovno kontroliše tokom letnje sezone i da je kvalitet vode promenljiv.

Kurir / E.K.

Foto: Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track