Grad nastavlja opremanje KBC Zemun

Skener

Grad nastavlja opremanje KBC Zemun

Beograd -
Ovaj klinički centar dobiće i najsavremeniji multislajsni skener, za koji je sredstva obezbedio grad

BEOGRAD - Grad Beograd nastavlja da ulaže u Kliničko-bolnički centar „Zemun” i unapređuje kvalitet zdravstvene usluge u ovoj ustanovi, pa je u toku adaptacija i sanacija operacionog bloka i izgradnja montažne trafostanice.

Ovaj klinički centar dobiće i najsavremeniji multislajsni skener, za koji je sredstva takođe obezbedio grad.

Pregled skenerom je veoma značajan u dijagnostici i dopunjuje se sa patohistološkim pregledom, koji postavlja definitivnu medicinsku dijagnozu.

Multislajsni skener daje detaljne i precizne prikaze mekih tkiva, krvnih sudova i kostiju pregledanog dela tela.

Metoda je značajna i u ranom otkrivanju malignih bolesti, jer otkriva promenu i locira je u stadijumima u kojima se može započeti pravovremeno lečenje.

Kompjuterizovana tomografija je neinvazivna dijagnostička metoda, a CT pregledi su jednostavni, brzi i bezbolni. Mogu se uraditi kad god je potrebno, u nekim slučajevima i bez posebne pripreme, što Beograđanima omogućava korišćenje zdravstvene zaštite na vrhunskom svetskom nivou.

Kvalitet pružanja zdravstvene usluge u ovom centru grad Beograd je u prethodnom periodu poboljšao opremivši pet operacionih sala, a u sklopu rekonstrukcije i adaptacije KBC „Zemun” izvedeni su i radovi na odeljenjima ginekologije, hirurgije i interne medicine.

KBC „Zemun” ima tradiciju dugu 225 godina i pacijentima svakodnevno pruža blagovremenu, kvalitetnu i savremenu multidisciplinarnu uslugu. Raspolaže sa 684 bolničke postelje, godišnje stacionira, ispita i leči oko 20.000 građana, izvede 7.000 hirurških intervencija u deset operacionih sala i obavi 300.000 specijalističkih pregleda u polikliničkoj službi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja