BEOGRAĐANI, ŠTEDITE VODU: Velike su vrućine, ne rasipajte
Foto: Jkp Beogradski Vodovod

Apel

BEOGRAĐANI, ŠTEDITE VODU: Velike su vrućine, ne rasipajte

Beograd -

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović apelovao je danas da u vreme velikih vrućina građani troše onoliko vode koliko im je neophodno, jer ćemo, kako je rekao, samo tako imati dobar pritisak i dovoljno vode.

"U određenim delovima grada sada imamo nekoliko puta veću potrošnju nego što je to uobičajeno, što dovodi do problema kod ostalih potrošača a naročito kod onih koji žive u višim delovima grada. Zato stalno apelujemo na sugrađane da racionalno troše vodu jer je potpuno jasno da je normalno da potrošnja bude 10 do 20 odsto veća kada su ovako visoke temperature, ali nikako u ovim razmerama kakve su sada", rekao je Mladenović.

foto: Nebojša Mandić

U periodu najvećih vrućina radnici treba da se sklone sa sunca i tako zaštite, a kako gradilišta u Beogradu ima mnogo, apeluje se na poslodavce da vode računa o zaštiti na radu. Ista je situacija je, kazao je, i sa radnicima gradskih komunalnih preduzeća.

"Apelujemo i na građane da preduzmu sve potrebne mere, zamrače prostorije, nose flašice vode sa sobom i ne izlaze u najtoplijim delovima dana, a mi smo, kako bismo pomogli sugrađanima, u centru grada postavili više cisterni sa vodom za piće, tako da mogu da se osveže. Naša preporuka je svakako da se ne zadržavaju previše na suncu, naročito hronični bolesnici kako ne bi dodatno ugrozili svoje zdravlje", rekao je Mladenović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beogradski vodovod)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: OPREZ! Kurir TV na usijanom beogradskom asfaltu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track