BEOGRADSKI VODOVOD PREKLINJE POTROŠAČE IZ PRIGRADSKIH NASELJA: Ne zalivajte bašte, pokažite solidarnost sa onima koji nemaju vodu
Foto: Profimedia

aPEL DOK TRAJE TOPLOTNI UDAR

BEOGRADSKI VODOVOD PREKLINJE POTROŠAČE IZ PRIGRADSKIH NASELJA: Ne zalivajte bašte, pokažite solidarnost sa onima koji nemaju vodu

Beograd -

BEOGRAD - Sistem vodosnabdevanja u Beogradu i danas kada su ekstremno visoke temperature je stabilan, saopštili su iz preduzeća "Beogradski vodovod i kanalizacija", ali i pozvali građane prigradskih naselja na racionalno ponašanje, kako viši delovi tih naselja ne bi imali problema sa snabdevanjem vodom.

Dragan Đorđević, direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" kaže da je to preduzeće, maksimalnim angažovanjem svih svojih izvorišta, proizvodnih i distributivnih kapaciteta u periodu ekstremno povećanih temperatura vazduha, obezbedilo dovoljno vode za sve potrošače.

"Ipak, zbog prekomerne povećane potrošnje vode, koja je od tri do šest puta veća u odnosu na uobičajenu, viši delovi Barajeva, podavalskih naselja, Vinče i Leštana imaju povremenih problema sa pritiskom vode odnosno urednim vodosnabdevanjem", ističe Đorđević.

Koliko je to velika potrošnja govori i činjenica da je potrošnja vode u centru grada povećana, kako navodi, za oko 20 odsto, što je normalno kada su ovako visoke temperature.

Prema njegovim rečima, ovako velika potrošnja u pojedinim prigradskim naseljima dešava se, jer pojedini građani vodu za piće koriste za zalivanje bašti.

"Pošto se do ovih naselja voda transportuje samo jednim putem, ovakvim ponašanjem ti građani oduzimaju vodu svojim komšijama koji žive u višim zonama, na par stotina metara od njih. Preklinjem te sugrađane da prestanu sa zalivanjem bašti i da tako pokažu da su solidarni sa svojim komšijama koji zbog njih mogu da imaju problem sa vodosnabdevanjem", ukazuje direktor Beogradskog vodovoda i kanalizacije.

On je pozvao i ostale građane da racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda i zamolio ih da se uzdrže od navodnjavanja, zalivanja, punjenja bazena i sličnih aktivnosti.

"Opštinske i gradske inspekcijske službe, u saradnji sa JKP BVK, pojačaće nadzor nad nenamenskom potrošnjom vode i, ukoliko je neophodno, primenjivati kaznene mere, predviđene zakonom, prema neodgovornim pojedincima", rekao je Đorđević.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SA VRELOG BEOGRADSKOG ASFALTA: Srbiju topi crveni meteoalarm, a evo kako je na najkritičnijim gradskim lokacijama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track