(KURIR TV) LUCIFER PRŽI BEOGRAD, GORE I VAZDUH I ASFALT: Na Banovom brdu danas izmereno 47 stepeni!
Foto: Dejan Ignjatović, Zorana Jevtić

Srbija čeka najavljeno osveženje

(KURIR TV) LUCIFER PRŽI BEOGRAD, GORE I VAZDUH I ASFALT: Na Banovom brdu danas izmereno 47 stepeni!

Beograd -

BEOGRAD - Crveni meteoalarm već puna četiri dana je na snazi u Srbiji, a ako je suditi po najvišim najavljenim dnevnim temperaturama objavljenim na sajtu "Akuveder", Beograd je prvog dana vikenda bio topliji od Atine, Ibice, Havane i Majamija.

Taj neslavni rekord oboren je već danas, kada se novinar Kurira na Banovom brdu uverio da temperatura na gradskom afaltu iznosi neuporedivo više od zvanično najavljenih temperatura za danas - čak 47 stepeni!

foto: Dejan Ignjatović

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je na visoke dnevne temperature u Srbiji od 37 do 40 stepeni, ali i najavio da se večeras i u toku noći na severu i zapadu zemlje očekuje lokalna pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

OLUJA I GRAD KOSE CRVENI METEOALARM: Temperatura pada za 15 stepeni, a PREOKRET stiže i pre nego što smo se nadali!

Ako je za utehu Beograđanima koji su danas morali da izađu iz klimatizovanih prostorija, u prestonici će sutra biti osetno svežije, uz slab i umeren severozapadni vetar. Jutarnja temperatura oko 21, a najviša dnevna oko 28 stepeni.

foto: AP/Ilustracija

Strpite se još malo, iako sada dišemo na škrge - osveženje je pred vratima!

(Kurir.rs/Dejan Ignjatović/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SA VRELOG BEOGRADSKOG ASFALTA: Srbiju topi crveni meteoalarm, a evo kako je na najkritičnijim gradskim lokacijama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track