KOLAPS NA SLAVIJI: Kružni tok zatvoren, fontana isključena, a u okolnim ulicama potpuni haos!
Foto: Nebojša Mandić

KOLAPS NA SLAVIJI: Kružni tok zatvoren, fontana isključena, a u okolnim ulicama potpuni haos!

Beograd -

Nekoliko minuta posle ponoći zatvoren je kružni tok na Slaviji, a već u ranim prepodnevnim časovima, uprkos znatno manjem broju vozila na gradskim ulicama, došlo je do stvaranja velikih gužvi i saobraćajnih čepova, pre svega u manjim okolnim ulicama, ali i u Kralja Milana.

Posle zatvaranja kružnog toka, koje će biti na snazi barem u naredna dva meseca tokom treće faze rekonstrukcije Slavije, za putnička i vozila gradskog prevoza ostala su samo dva koridora: jedan od Kralja Milana ka Beogradskoj i Makenzijevoj i drugi koji povezuje Bulevar oslobođenja i Nemanjinu. A dobar deo saobraćaja prebačen je i u okolne manje ulice koje će platiti ceh ovim rokadama.

U Ulici kneginje Zorke automobili bukvalno stoje, znatno otežano se odvija saobraćaj i u Resavskoj gde pride dolazi do nagomilavanja tramvaja pošto sve linije sada idu ovom trasom, umesto na Slaviju.

- Iako smo navikli na gužve od Autokomande do Slavije, sada je ovde baš kolaps. Autobus 33 je od Franša do Veterinarskog fakulteta je išao deset minuta, a onda je otvorio vrata i svi su izašli i nastavili put peške ka Slaviji - rekla je Marijana Vukićević.

Ljudi su uglavnom nervozni i gunđaju, mnogi od njih nisu bili ni upoznati sa novim promenama, te je glavno pitanje "do kada će trajati ovi radovi".

Velelepna muzička fontana je još tokom jučerašnjeg dana ugašena i delimično ograđena, iskopan je skoro ceo krug oko nje, a radnici i dalje nastavljaju da buše.

U blizini se nalazi i jedan policijski auto, za svaki slučaj.

Podsetimo, ova treća faza radova koja se izvodi na samom Trgu Slavija, radiće se paralelno sa 2a fazom i sređivanjem Bulevara oslobođenja, a kako su nadležni istakli, planirano je da traje naredna dva meseca.

(Kurir.rs/Blic)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Radnik tera građanina od fontane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track