GUŽVE ZAGARANTOVANE, RADOVI NA SEDAM LOKACIJA: Kolaps u celom gradu
Foto: Nebojša Mandić

KATASTROFA

GUŽVE ZAGARANTOVANE, RADOVI NA SEDAM LOKACIJA: Kolaps u celom gradu

Beograd -

Zbog radova na sedam lokacija u Beogradu, u narednom periodu očekuju se gužve i kolaps u saobraćaju u celom gradu. Gradski prevoz je preusmeren, neke tramvajske linije potpuno su uklonjene, a žitelji prestonice su primorani da tragaju za alternativnim rutama.

Renoviranje Bulevara oslobođenja, koje je počelo krajem maja, još otad stvara kolaps u saobraćaju, a ubrzo nakon toga otpočeli su i radovi na alternativnoj ruti, u Ulici Bore Stankovića. Radovi se izvode i od Vukovog spomenika do Bogoslovije, a od juče je zatvoren i deo Ruzveltove od Bulevara kralja Aleksandra do Kraljice Marije. Povrh svega, usledili su i radovi na Brankovom mostu, te će na toj lokaciji, umesto šest, na raspolaganju biti četiri trake. Dve su namenjene automobilima, a dve javnom prevozu, što će dodatno krčiti saobraćaj na deonici između Ušća i Zelenog venca. Međutim, postoje i alternativni pravci.

Na Slaviji su otvorena dva koridora. Prvi je Nemanjina - Bulevar oslobođenja, a drugi Makenzijeva - Kralja Milana. Od Bulevara oslobođenja do Beogradske moguće je preko ulica Kneginje Zorke i Makenzijeve. Vozači mogu da koriste i Njegoševu i Svetozara Markovića, ali su i tamo gužve. Oni koji su krenuli ka centru iz pravca Banjice i Autokomande mogu da se preusmere na Mostarsku petlju i Ulicu kneza Miloša. Zbog zatvaranja Ruzveltove ulice, alternativne rute su preko Takovske, Beogradske i na potezu pored hale „Aleksandar Nikolić“.

foto: Printscreen

Na Brankovom mostu slobodne su četiri trake, te se zbog usporenog saobraćaja preporučuju alternativne rute preko Starog savskog mosta, Gazele i Mosta na Adi.

Danas počinju radovi i u Glavnoj ulici na Trgu Branka Radičevića u Zemunu i biće u funkciji samo jedna traka. Tri trake Glavne ulice i dve trake Trga Branka Radičevića biće zatvorene. Alternativna ruta je preko Dobrovoljačke, Ugrinovačke i Vrtlarske ulice.

Kurir / D. STAMENKOVIĆ

Foto: Printscreen, Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track