Produžena akcija otkupa elektro otpada na Novom Beogradu

Elektro otpad

Produžena akcija otkupa elektro otpada na Novom Beogradu

Beograd -
Akcija "Do plaže - preko reciklaže!", u kojoj su stanovnici Novog Beograda imali priliku da se reše električnog i elektronskog otpada biće nastavljena zbog izuzetnog interesovanja građana

BEOGRAD - Opština Novi Beograd produžila je danas akciju prikupljanja električnog i elektronskog otpada koju realizuje sa BIS Reciklaznim centrom.

Kako se navodu u saopštenju, akcija "Do plaže - preko reciklaže!", u kojoj su stanovnici Novog Beograda imali priliku da se reše električnog i elektronskog otpada biće nastavljena zbog izuzetnog interesovanja građana.

Akcija je pokrenuta povodom Svetskog dana zaštite životne sredine 5. juna, a ideja je, precizira se, bila da se sačuvaju prirodni resursi i afirmiše reciklaža, kao i da se mladi novobeogradske opštine edukuju o nužnosti pravilnog odlaganja električnog i elektronskog otpada.

Novobeograđani dotrajale i odbačene frižidere, štednjake, televizore, računare, usisivače, miksere, telefone, radio aparate, televizore mogu u subotu 30. juna i nedelju 1. jula, od 10.00 do 18.00 mogu da donesu kod namenskog kontejnera na platou ispred Gradske opštine Novi Beograd, u Bulevaru Mihaila Pupina 167. Svi prikupljeni uređaji biće recilirani u pogonima pančevačkog BIS Reciklanžog centra (www.it-recycling.biz), a zainteresovani dodatne informacije mogu dobiti pozivom na besplatue eko-liniju 0800 333 033.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track