Festival riblje čorbe od 29. juna do 1. jula

Fiš fest

Festival riblje čorbe od 29. juna do 1. jula

Beograd -
Ova manifestacija čuva i nasleđe dunavske gastronomije i uklapa se u opštu ideju promovisnja ""Hrane za dušu"

BEOGRAD- Tradicionalni, šesti po redu festival riblje čorbe, ""Fiš fest Beograd 2012"", biće održan od 29. juna do 1. jula na Dunavskom keju kod Nebojšine kule.

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Goran Petković je kazao da Fiš Fest obećava da će dostići onaj nivo manifestacija koje generišu veliki promet i privremena radna mesta, ali istovremeno podižu ugled destinacije.

Imamo manifestacije koje su ozbiljan turistički proizvod kao što su Egzit, Guča i Bir fest - njih podrzavamo jer one su zaštitni znak turizma Srbije i destinacija na kojima se održavaju, ali podržavamo i ovakve perspektivne manifestacije koje obiđe i do 100.000 posetilaca, naveo je Petković.

On je dodao da ova manifestacija čuva i nasleđe dunavske gastronomije i uklapa se u opštu ideju promovisnja ""Hrane za dušu"".

Fiš Fest je jedna od najspecifičnijih i najinteresantnijih manifestacija u Beogradu, kazao je Petković i pozvao sve da dođu na manifestaciju, probaju riblje specijalitete, ali i da se upoznaju sa vinskom tradicijom u muzeju Nebojšine kule, gde će biti postavljena izložba ""Vinski putevi kroz Srbiju"".

Festival će otvoriti Savez kuvara evropskih i mediteranskih regija iz Splita, pripremom mediteranskih njoka sa plodovima mora.

Revijalno takmičenje počinje u subotu, 30. juna, kada će se uz bogat muzički program nadmetati poznati novinari, TV voditelji javne ličnosti.

Za sve posetioce, u nedelju će se održati "Kotani" škola kuvanja, uz demonstraciju najboljih majstora.

Tokom trajanja festivala, gostima će biti omogućena besplatna vožnja brodom jahting kluba "Kej".Osim toga, za najmlađe je obezbeđena škola jahanja i veslanja u kanuu, ali i drugi sadržaji.

U popodnevnim časovima, posetioce ""Fiš festa"" zabavljaće Đura i Mornari, Apsolutno romantično, So Sabi, Garavi sokak, O Đila, Denis i Obule...

Predstavnik Opštine Stari Grad, koja je pokrovitelj manifestacije, Risto Raco je kazao da je važno na lokalnom nivou podržati sve one manifestacije koje mogu da doprinesu ne samo turističkom nego i ekonomskom procvatu lokalne zajednice.

Prema njegovim rečima, ova manifestacija svake godine ima i humanitarni karakter, pa je ove godine prihod sa humanitarne izložbe slika namenjen deci štićenicima Manastira sveta Petka kod Paraćina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track