SMENA DIREKTORA OSNOVNE ŠKOLE U ZEMUNU Savet roditelja: Tražimo hitan sastanak s premijerkom
Foto: Fonet, Marina Lopičić

OŠ „Svetozar Miletić“

SMENA DIREKTORA OSNOVNE ŠKOLE U ZEMUNU Savet roditelja: Tražimo hitan sastanak s premijerkom

Beograd -

Nameravaju da o stanju u školi nakon smene direktora Miroljuba Mosurovića obaveste i međunarodne organizacije

Roditelji đaka OŠ „Svetozar Miletić“, koji već sedam dana protestuju protiv, kako ističu, nezakonitog razrešenja direktora škole Miroljuba Mosurovića, kažu im se niko iz relevantnih institucija nije obratio.

Oni su juče poslali zahtev za hitan sastanak s premijerkom Anom Brnabić, a o situaciji u školi će obavestiti i međunarodne organizacije koje su nadležne za ovu oblast.

- Saopštenja „iz ministarstva“ preko medija se ne mogu smatrati dijalogom na koji roditelji pozivaju Ministarstvo prosvete - naglašavaju u Savetu roditelja:

- Nakon što je odbio imenovanje i glasao sam protiv sebe, v. d. direktora Miloš Gačić se nakon šest dana protesta pojavio u školi uz zahtev da se protest prekine i uz pretnje, kako kolektivu, tako i deci i roditeljima. Trenutno je u školi prosvetna inspekcija, koja je došla nenajavljena.

Roditelji dodaju da borbu vode jer žele da održe stabilnost škole, koja je dobila najvišu ocenu Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja. Takođe, mole sve političke subjekte da se uzdrže od komentara i ne politizuju njihovu borbu, jer im to, naglašavaju, nanosi nemerljivu štetu.

Inače, na jučerašnjem protestu u prepunom školskom dvorištu, okupljenima se obratio i nastavnik srpskog jezika Dragan Marković, koji je kazao da na sastanku sindikata zaposlenih od 69 prisutnih, 68 njih nije prihvatilo odluku da Miloš Gačić bude imenovan za v. d. direktora, kao i da niko ne želi da se prihvati funkcije u Školskom odboru. Protest se nastavlja i danas od 19 sati u školskom dvorištu, a najavljen je i koncert grupe "Beogradski sindikat".

Kurir / E.K.

Foto: Marina Lopičić, Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NE DAMO NAŠEG LJUBU: Đaci i roditelji blokirali ulaz u zemunsku školu zbog razrešenja direktora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track