(KURIR TV) DRAMA NA VRAČARU: Živi zid sprečio iseljenje četvoročlane porodice Petrović
Foto: Printscreen

Komšije solidarne na uglu Njegoševe i Koče kapetana

(KURIR TV) DRAMA NA VRAČARU: Živi zid sprečio iseljenje četvoročlane porodice Petrović

Beograd -

BEOGRAD - Na uglu Njegoševe i ulice Koče Kapetana danas je bilo zakazano iseljavanje četvoročlane porodice Petrović, a nesrećnim ljudima u pomoć je priskočila Grupa građana "Živi zid" koja je bila spremna da spreči izvršitelje.

Ekipa Kurir TV nalazila se na Vračaru odakle je uživo pratila tok iseljavanja.

Privatni izvršioci trebalo je tokom dana da iz stana na Vračaru isele Petroviće, a ispred njihovog doma okupili su se građani kako bi sprečili iseljavanje porodice koja živi na toj adresi već 45 godina.

foto: Printscreen

Prema tvrdnjama okupljenih sud je tu odluku doneo nelegalno. Nekoliko desetina njih nosilo je majice i transparente sa natpisima "Ne damo", "Reci ne privatnim izvršiteljma" i "Niko bez doma".

foto: Printscreen/Kurir TV

Među prisutnima je viđen i poslanik Pokreta Dveri Srđan Nogo.

foto: Printscreen/Kurir TV

U stanu Petrovića sumorna atmosfera i zabrinuta lica. Iako su ljubazno pustili medijske ekipe unutra, nisu bili raspoloženi za razgovor.

"Mene hoće da isele iz ovog stana posle 45 godina. Ja posle smrti supruga imam pravo statusa zaštićenog stanara, ali sud i država ništa nisu učinili. Stan vraćaju vlasnicima, a nas izbacuju na ulicu", očajna je gospođa Petrović.

foto: Printscreen/Kurir TV

Ona je nešto kasnije istakla nadu da do iseljavanja možda uopšte neće doći, jer se izvršitelji nisu pojavili na adresi u zakazano vreme.

foto: Printscreen/Kurir TV

"Trebalo je da dođu u 12 časova, sada je 12.30, a nema ni izvršitelja ni policajaca. Ne znam da nisu možda uslišili naš zahtev, jer zaista nemaju nikakvo pravo da nas isele", rekla je za kraj gospođa Petrović za Kurir TV.

(Kurir.rs/Foto: Printscren/Kurir TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track