POLICIJA TRAGA ZA RODITELJIMA: Deca ostavljena u kolicima na Karaburmi su dobro
Foto: AP/Ilustracija

Gradska sekretarka potvrdila

POLICIJA TRAGA ZA RODITELJIMA: Deca ostavljena u kolicima na Karaburmi su dobro

Beograd -

BEOGRAD - Deca koja su pronađena u Višnjičkoj ulici, u beogradskom naselju Karaburma, dobro su i nalaze se u bezbednom okruženju, izjavila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

"Oni su u Urgentnom centru i u Dečjoj klinici u Tiršovoj prošli sve potrebne preglede, nisu uočeni nikakvi tragovi vidljivog nasilja i dalje su zbrinuti onako kako se to dešava kroz sistem ustanova socijalne zaštite", rekla je Stanisavljevićeva za tv Pink.

Navela je da Centar za socijalni rad, zajedno sa policijom, radi na utvrđivanju identiteta pronađene dece, a policija treba da utvrdi i identitet roditelja.

"Policija je prva koja izlazi na teren, potom nastupa Centar za socijalni rad kada se utvrđuju svi potrebni podaci potrebni za identifikaciju. Obezbeđuje se privremeni smeštaj, centar preuzima ulogu organa starateljstva i deca se hitno smeštaju u ustanove socijalne zaštite", kazala je ona.

Stanisavljević je rekla da trenutno ima četiri tipa prihvatilišta, odnosno Zvečansku za deca do tri godine starosti i od tri do sedam godina, prihvatilište za decu pri domu "Vasa Stajić" za uzrast od sedam do 18 godina i prihvatiliše za zlostavljanju i zanemarenu decu.

Beba od nekoliko meseci i dete izmedju dve i tri godine pronađeni su u kolicima u utorak u Višnjičkoj ulici u Beogradu.

(Kurir.rs/Beta/Foto: AP/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track