(FOTO) BAJLONIJEVA PIJACA: Postavljene su nove tezge i ovako izgledaju
Foto: Nebojša Mandić

panelni krov

(FOTO) BAJLONIJEVA PIJACA: Postavljene su nove tezge i ovako izgledaju

Beograd -

BEOGRAD - U toku je postavljanje prvog kontigenta novih tezgi na pijaci „Bajloni”, nakon što su novi radni ambijent dobili zakupci na pijacama „Kalenić” i „Vidikovac”, saopšteno je iz JKP „Gradske pijace”.

Do kraja tekuće godine, beogradske pijace biće opremljene sa 1.600 potpuno novih tezgi, kako je i obećano. Nove tezge pokrivene su panelnim krovom, koji je za 30 centimetara viši od starog limenog krova, a po prvi put na svakoj tezgi sa bočne strane postavljeni su oluci koji služe za prihvatanje i odvođenje kišnice. Stare, zarđale i neugledne tezge, koje nisu menjane više od četiri decenije, sada su prošlost.

foto: Beoinfo

U cilju poboljšanja uslova rada i očuvanja pijačne delatnosti, na beogradskim pijacama, u bliskoj budućnosti, više se neće videti ružne slike nadsteršnica i cirada između tezgi jer je u planu natkrivanje proreda na pijacama i postavljanje rasvete ispod krovne konstrukcije tezgi.

Osnovni principi na kojima se zasniva rad JKP „Gradske pijace” nisu prazna obećanja, već impresivni rezultati koje ovo preduzeće finansira iz sopstvenih sredstava.

(Kurir.rs/Beoinfo/Foto: Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Od A do Š: Upoznajte beogradsko Ušće i saznajte gde se u gradu jedu najbolji ćevapi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track