SAVET ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE DEMANTUJE DIREKCIJU: Podaci iz izveštaja su tačni!
Foto: Dragana Udovičić

SAVET ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE DEMANTUJE DIREKCIJU: Podaci iz izveštaja su tačni!

Beograd -

BEOGRAD - Savet za borbu protiv korupcije danas je, povodom izjave Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, demantovao navode Direkcije da su podaci koje je objavio u svom izveštaju u vezi sa pojedinim ugovorima netačni.

Savet je nakon nekoliko meseci od svog zahteva prema Direkciji dobio nepotpune podatke, a tek po nalogu Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, koji se odnose na zakup građevinskog zemljišta i naknadu za uređenje građevinskog zemljišta za period 2011-2015 godine, podseća Savet.

Kako Direkcija u medijima navodi da su njihovi podaci transparentni i dostupni građanima Srbije, Savet, u saopštenju, postavlja pitanje zašto je tražene podatke dobio tek po nalogu Poverenika.

Savet navodi da su svi podaci koje je Direkcija dostavila Savetu preneti u izvornom obliku i navedeni u Izveštaju uz napomenu da Savet ne može proveriti njihovu verodostojnost.

Savet napominje da u Izveštaju jedino nisu navedeni spiskovi sa imenima zakupaca građevinskog zemljišta i dužnika po osnovu naknade za uređenje građevinskog zemljišta, a koje Savet poseduje.

Podatke koje je Direkcija predočila javnosti 12.10.2017.godine nikada nisu dostavljeni Savetu, navodi Savet.

S tim u vezi, postavlja se pitanje koji su podaci istiniti, odnosno koga je i da li je Direkcija obmanula javnost ili Savet, kaže se u saopštenju.

Upućivanje Saveta da istražuje korupciju u Direkciji u periodu od 2004 -2013. godine predstavlja neprofesionalno postupanje Direkcije, motivisano politikom, kaže Savet.

U saopšenju se navodi da su odgovorna, moralna i profesionalna lica u Direkciji imala obavezu da za sve nezakonitosti zatečene i uočene za period 2004.-2013. godina, obaveste tužilaštvo i policiju.

Savet još jednom napominje, da u svom radu nikada nije prihvatao političke uticaje i da je predmet svih izveštaja Saveta bila, jeste i biće sistemska korupcija, nezavisno od aktuelne političke scene.

Savet saopštava i da se dalje neće oglašavati ovim povodom kako ne bi bio zloupotrebljavan u političke svrhe.

(Kurir.rs/Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track