(FOTO) POBEDNIK JE VEČERAS OFARBAN U ROZE! Isto se desilo i sa zgradom Skupštine i mostom na Adi... RAZLOG ĆE VAS ODUŠEVITI
Foto: Promo

(FOTO) POBEDNIK JE VEČERAS OFARBAN U ROZE! Isto se desilo i sa zgradom Skupštine i mostom na Adi... RAZLOG ĆE VAS ODUŠEVITI

Beograd -

BEOGRAD – Simbol Beograda, „Pobednik“ na Kalemegdanu, večeras je bio osvetljen roze bojom povodom Međunarodnog dana borbe protiv karcinoma dojke, bolesti od koje u Srbiji godišnje oboli više od 4.000 osoba.

foto: Promo

Osim Meštrovićevog spomenika, u znak podrške svim osobama koje se suočavaju sa tom malignom bolešću i njihovim porodicama, ružičastom bojom bili su obasjani i Palata Albanija, kupola Narodne skupštine Srbije i Most na Adi.

foto: Promo

Osvetljavanje kulturnih spomenika i prepoznatljivih simbola Beograda deo je edukativnog projekta „Jači od straha“, koji je pokrenut da na zanimljiv način informiše javnost o kanceru, značaju prevencije i lečenja, kao i da pruži podršku obolelima i njihovim porodicama.

foto: Promo

Projekat su podržale brojne javne ličnosti kao što su Mirjana Karanović, Marina Tadić, Tijana Dapčević, Lena Kovačević, Biljana Krstić, Rada Đurić, Kristina Radenković, Ksenija Mijatović, kao i Vaterpolo savez Srbije, ŽFK Rad, TK Galeb čiji grb nose heroine ovog sporta Milica Mandić, Tijana Bogdanović i Vanja Stanković.

foto: Promo

Više informacija, saveta i edukativnih video klipova možete pogledati na www.jaciodstraha.rs, FB stranici www.facebook.com/jaciodstraha/, kao i Instagram profilu jaciodstraha.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track