KRAJ SEDMODNEVNOG SVEČANOG OVARANJA: Muzej savremene umetnosti prve nedelje posetilo skoro 40.000 ljudi
Foto: Mona Cukić

Veliko interesovanje posetilaca

KRAJ SEDMODNEVNOG SVEČANOG OVARANJA: Muzej savremene umetnosti prve nedelje posetilo skoro 40.000 ljudi

Beograd -

BEOGRAD - U prvih sedam dana od kako je, posle deset godina, otvoren rekonstruisani Muzej savremene umetnosti posetilo je skoro 40.000 posetilaca, saopšteno je danas, kada je sedmodnevni program besplatnih danonoćnih poseta muzeju zvanično završen.

foto: Mona Cukić

U saopštenju Muzeja se podseća da je u prvih sedam dana, u okviru programa „7x24“, Muzej sa izložbom „Sekvence“ bio otvoren za publiku neprekidno, 24 sata dnevno. Navodi se da je otvaranje zvanično zatvoreno danas u 10 časova, do kada je izložbu obišlo 39.854 posetioca.

(KURIR TV) NEZAPAMĆENO! KILOMETARSKI RED ZA ULAZAK: Otvoren Muzej savremene umetnosti na Ušću! Zavirite unutra, pogledajte delić programa i ko je sve došao

Ovako brojna poseta govori da je publika željna kulturnih i muzejskih sadržaja, da joj je muzejski pregled savremene umetnosti Jugoslavije i Srbije, nedostajao sve ovo vreme, ističe se u saopštenju.

U ovih sedam dana gosti Muzeja su bili direktori i kustosi iz srodnih institucija iz regiona i Evrope, sa kojima je održan razgovor onovim mogućnostima za izlaganje koje je Muzej savremene umetnosti dobio rekonstrukcijom zgrade, kao i o budućim saradnjama i umrežavanjima muzeja, galerija i centara savremene umetnosti.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Mona Cukić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo kada će se Zoran Marjanović venčati sa ljubavnicom u CZ-u!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track