ŽIVOT U BEOGRADU USKORO JOŠ SKUPLJI: Beograđanima veći porez na imovinu, o povećanju  i zonama na sednici u utorak
Foto: Stefan Jokić

Najava predsednika Skupštine Beograda

ŽIVOT U BEOGRADU USKORO JOŠ SKUPLJI: Beograđanima veći porez na imovinu, o povećanju i zonama na sednici u utorak

Beograd -

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević rekao je da će delimičnom korekcijom zona biti povećana osnovica na porez na imovinu građana, ali neće biti veća od dva odsto i da rebalans budžeta Grada predviđa 1,06 milijardi dinara javnim preuzećima o čemu će gradska Skupština raspravljati u utorak.

Rebalans budžeta, utvrđivanje zona i visina poreza na imovinu glavne su teme naredne sednice Skupštine grada koja će se održati sledećeg utorka.

Pred gradskim odboricima je i šest planova detaljne regulacije, a diskutovaće se i o finansijskim izveštajima 20 javnih preduzeća za 2016. godinu.

foto: Dragana Udovičić

Zone na osnovu kojih se obračunava porez na imovinu trebalo bi da budu delimično korigovane. Zbog toga će doći i do određenih korekcija za građane koji žive u tim kvartovima, rekao je Nikodijević. Konkretno, kako je rekao Novostima, povećanje ili smanjenje osnovice poreza na imovinu neće biti veće od dva odsto.

Rebalansom budžeta Grad neće uzimati profit javnih preduzeća. Prihodi grada nisu smanjeni, a razlika će ostati javnim preduzećima. Oko 1,06 milijardi dinara ostavljamo javnim preduzećima za investiciona ulaganja, rekao je Nikodijević naglasivši da je rebalansom budžeta odvojeno i 750 miliona dinara da se preveremeno otplate rate nepovoljnih kredita.

On je najavio i da će u „Arenu”, u najveću sportsku salu u ovom delu Evrope, biti investirano preko 50 miliona dinara. GSP će dobiti 835 miliona dinara za bolje funksionisanje saobraćaja, rekao je Nikodijević.

(Kurir.rs/Fonet/Večernje novosti/Foto: Stefan Jokić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Novi detalji tužilaštva! Evo kada se Zoran Marjanović odvojio od ćerkice i kada je usmrtio Jelenu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track