Najnovije vesti

OGLASILE SE GRADSKE VLASTI ZBOG ASFALTA U SKADARLIJI: To je samo podloga za vraćanje stare kaldrme
Foto: Espreso

uređenje beograda

OGLASILE SE GRADSKE VLASTI ZBOG ASFALTA U SKADARLIJI: To je samo podloga za vraćanje stare kaldrme

Beograd

Asfalt koji se vidi u Skadarliji je podloga na koju u ponedeljak, 13. novembra, počinje postavljanje, odnosno vraćanje stare turske kaldrme koja je u međuvremenu restauirana, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

 

"Vidim da se na društvenim mrežama dele slike asfaltne podloge u Skadarliji. Razumem da pojedini građani ne razumeju tehnologiju rekonstrukcije, ali su mi smešni opozicioni političari opšte prakse koji od ovoga prave politiku. A i šta bi kada politiku nemaju", rekao je Vesić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

foto: Espreso

Inače, na društvenim mrežama objavljena je fotografija radova u Skadarliji na kojoj se vidi kako u donjem delu ulice više nema kaldrme, kao i da je centralnim delom ulice postavljen asfalt.

Kada je Skadarlija preuređena 1966. godine ispod turske kaldrme nije postavljan asfalt, naveo je on i dodao da je zbog toga kaldrma na pojedinim mestima bila deormisana.

 

"Asfalt kao podloga ne dozvoljava deformacije podloge i ispiranje kamenog agregata u podlozi. Asfaltnom podlogom se poboljšava stabilnost kaldrme ili bilo koje druge završne obloge bilo da je u pitanju kocka ili ploča. Na isti način, sa asfaltnom podlogom rađeno je ispred Doma omladine, na Cvetnom trgu, u ulicima Vuka Karadžića, Cara Lazara i Zmaj Jovinoj kao i na Obilićevom vencu", rekao je Vesić.

foto: Espreso

S tim u vezi, on je dodao da građani ne treba da brinu jer se turska kaldrma vraća u Skadarliju od ponedeljka.

"Sav posao će biti završen do prvog decembra, a opozicioni odnosno tviter političari još jednom su pokazali kakve su neznalice", ocenio je gradski menadžer.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Espreso

 POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Istražitelji otkrivaju: Evo zašto se staklorezac nije otarasio tela ubijenog vlasnika pekare?

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...