Najnovije vesti

UŽAS U ŠKOLI U MALOM MOKROM LUGU: Osmaci terali devojčicu na oralni seks i davali joj marihuanu!
Foto: printscreen

UŽAS U ŠKOLI U MALOM MOKROM LUGU: Osmaci terali devojčicu na oralni seks i davali joj marihuanu!

Beograd
22:07h

Novi slučaj vršnjačkog zlostavljanja prijavljen je u OŠ "Dragojlo Dudić" u beogradskom naselju Mali Mokri Lug. Učenica osmog razreda D. P. prijavila je dečake A. M. i L. J. da su je, više puta tokom dve godine, primoravali na oralni seks, a da su joj pre tri dana dali marihuanu, preteći joj da nikome ne sme ništa da kaže. Slučaj je prijavljen policiji, prosvetnoj inspekciji i Ministarstvu prosvete.

Direktor škole Đuro Kosić potvrdio je, za Novosti, da je prijavljeno vršnjačko nasilje, te da je škola preduzela sve mere kako bi zaštitila učenicu. On kaže da je škola upućena u deo prijave zbog droge, ali da nema saznanja o seksualnom zlostavljanju.

- U sredu posle časova u drugoj smeni učenica je uplakana došla kod nastavnice i pokazala joj narkotik uvijen u foliju. Ispričala je da su je uznemiravala dva učenika i da su joj oni to dali - objašnjava Kosić.

- Nastavnica je ispratila devojčicu do kuće, a sutradan je napisala prijavu. Prvo smo o svemu tome obavestili devojčicinu majku, a onda i policiju. Došli su inspektori, kojima su izjave dali i devojčica i oba dečaka u prisustvu roditelja.

Direktor kaže da se škola i pre ovog slučaja bavila prevencijom vršnjačkog nasilja. Posle nemilog događaja zakazaa je vanredna sednica Nastavnog veća i sastanak tima za prevenciju nasilja. Biće organizovan i roditeljski sastanak, kao i tribina o sprečavanju zlostavljanja i nasilja među učenicima.

Direktor kaže da su u petak, kada su imali više informacija, o svemu obavestili i prosvetnu inspekciju i Ministarstvo prosvete, te da očekuje da će od ponedeljka i oni organizovati vanredni nadzor.

Slučaj zlostavljanja koje je prijavila devojčica D. P. biće, kaže, detaljno ispitan. Saznajemo da se, navodno, sve što je devojčica prijavila dešavalo u krugu škole. Učenica je u ovu školu došla pre dve godine, i imala je veliku pomoć pedagoga, psihologa i nastavnika da se prilagodi novoj sredini i vršnjacima.

- U ovom trenutku najvažnije je da škola utvrdi sve činjenice u vezi sa ovim slučajem. Mi ćemo nakon toga postupiti u skladu sa nadležnostima koje imamo - poručuju iz Ministarstva prosvete.

(Kurir.rs/Novosti)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Ekskluzivno! Evo ko će biti novi premijer Srbije!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...