NOVA ZGRADA NA ZVEZDARI: Prihvatilište za decu gotovo u septembru 2018.
Foto: Beoinfo

radovi u toku

NOVA ZGRADA NA ZVEZDARI: Prihvatilište za decu gotovo u septembru 2018.

Beograd -

Izgradnja Prihvatilišta za decu i omladinu na Zvezdari biti završena do septembra 2018. godine.

Gradonačenik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na zgradi, u kojoj će se nalaziti Prihvatilište, a reč je o objektu u ulici Živka Davidovića na Zvezdari koji ima 1.700 kvadratnih metara.

Prihvatilište za decu i mlade pruža pomoć najosetljivijoj kategoriji dece uzrasta od sedam do 18 godina, deci koja su ili zlostavljana, ili sa ulice, ili bez roditeljskog staranja ili predmet trgovine ljudima - oni kojima je pomoć najpotrebnija.

foto: Beoinfo

Objekat u ulici Živka Davdovića ima 1.700 kvadratnih metara i biće opremljen po najvišim standardima.

"Tada će biti otvoren prelep objekat koji će biti prava slika i prilika grada Beograda. Na taj način ćemo pokazati koliko brinemo o onima kojima je naša pomoć najpotrebnija", rekao je gradonačelnik.

Ovo je još jedan projekat koji je urađen kroz rad Saveta za prava deteta, rekao je on i naveo da su, osim toga, deci sa smetnjama u razvoju obezbeđeni lični pratioci, da je usvojen akcioni plan za unapređenje predškolskog obrazovanja, kao i akcioni plan kako koordinisati aktivnosti kada su u pitanju deca sa ulice.

Objekat, koji će Grad Beograd koštati 97 miliona dinara, biće završen do septembra naredne godine, rekao je on i zahvalio Sekretarijatu za investicije, Sekretarijatu za socijalnu zaštitu i svima koji su radili na ovom projektu.

foto: Beoinfo

Rukovodilac Prihvatilišta za decu i mlade Danijela Stajković je izrazila zadovoljstvo što će ta ustanova konačno dobiti adekvatan prostor i zahvalila gradonačelniku na tome.

"Deset godina smo se borili i dobijali obećanja i uverenja, i negde bili skeptični da će se to desiti...hvala vam, uspeli ste da nam vratite snagu i veru da aktuelna gradska vlast brine o onima koji će biti budućnost ovog grada", istakla je ona i dodala da će Prihvatilište sada spremati proslavu 60. rođendana sa ubeđenjem da će uz najbolje uslove rada pomoći deci da prevaziđu najteže životne trenutke.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beoinfo)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Vučić odlučio, glavni odbor ga poslušao: Izbori u martu, ali samo gradski

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track