Proslava Dan Dunava u subotu na Adi Huji

Dan Dunava

Proslava Dan Dunava u subotu na Adi Huji

Beograd -
Pored promocije zdrave hrane, izložbi, interaktivnih radionica i muzičkog programa, održače se i dva okruga stola „Zelena oaza u centru grada” i „Dunav – reka saradnje 14 zemalja Evrope”

BEOGRAD - Proslava Dana Dunava biće obeležena u subotu, 30. juna, na Adi Huji u „Supernatural parku”, najavljeno je iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Dan Dunava u Srbiji se održava devetu godinu zaredom, a proslavlja ga i 14 evropskih zemalja potpisnica Međunarodne konvencije o zaštiti najveće evropske reke na čijem slivu živi 80 miliona ljudi.

Osim u Beogradu, Dan Dunava će biti obeležen u još 27 gradova u Srbiji, a cilj je da što veći broj građana, posebno najmlađih, razvije svest o tome koliko je važno čuvati i zaštititi ovu reku, čijem slivu pripada 92 odsto teritorije naše zemlje.

Pored promocije zdrave hrane, izložbi i interaktivnih radionica, u sklopu muzičkog programa nastupiće dečji hor „Čarolija”, a popodne i grupa „Naked i Marčelo & Filteri”.

Održaće se i dva okrugla stola „Zelena oaza u centru grada” i „Dunav – reka saradnje 14 zemalja Evrope”.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine je partner u organizaciji od 2005. godine, a u realizaciji manifestacije pomažu i JKP „Zelenilo – Beograd”, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, JKP „Gradska čistoća” iGradsko saobraćajno preduzeće „Beograd”.

Autobusi GSP-a će zainteresovane građane prevoziti u subotu do Ade Huje od 9.30 do 14 časova i od 16.30 do 19.30 časova.

Vozila će kretati na svakih pola sata sa stanice 31 na Studentskom trgu i voziće do stanice Put za Adu Huju (bivša Kožara 32, 35, 202), gde će biti i polazna stanica za povratak u centar grada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track