VUČIĆ NA POLAGANJU KAMENA-TEMELJCA ZA IZGRADNJU HOTELA: Ovo je važan dan za Beograd i Srbiju, mnogo toga još moramo da uradimo!
Foto: Printscreen

u strogom centru grada

VUČIĆ NA POLAGANJU KAMENA-TEMELJCA ZA IZGRADNJU HOTELA: Ovo je važan dan za Beograd i Srbiju, mnogo toga još moramo da uradimo!

Beograd -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je kamen temeljac za izgradnju novog hotela na Dorćolu u Beogradu.

Vučić je istakao važnost domaćih kompanija koje sve više ulažu u Srbiju.

"Želim da zahvalim porodici Momirović na ovom predivnom danu ne samo za Beograd već i za celu Srbiju. Čestitam im što su pokazali kako izgleda jedna porodična kompanija koja ulaže u svojoj zemlji, a takvih kompanija ima sve više", rekao je Vučić.

On je dodao da je svojim današnjim dolaskom želeo da pruži podršku svim porodičnim kompanijama.

"Ovaj hotel će izgledati divno i nadam se da će porodica Momirović imati pravi lanac za nekoliko godina. Bitno je i da pored stranih investitora imamo domaće investitore. Novih 27 hotela govori koliko Beograd ide napred. Nije važno šta će ko da kaže, budućnost će pokazati koliko se ulagalo ", rekao je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima u Srbiju svake godine dolazi sve veći broj turista, jer naša zemlja ima sve više da ponudi.

"Naredne godine nas očekuje otvaranje Narodnog muzeja, uradićemo gondolu, izgradićemo metro", kazao je on i dodao da Srbija mora da ide napred, ali i da ostaje da se još puno toga uradi.

Ova investicija je vrednu 30 miliona evra, a posao u hotelu će prema najavama, naći 200 ljudi.

Hotel će se prostirati na oko 20.000 kvadrata, imaće 152 sobe i apartmane, parking, banket salu, fitnes centar, dva restorana, a biće izgrađen po savremenim standardima.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su ministri Rasim Ljajić i Mladen Šarčević.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja