(FOTO, VIDEO) STIGLO NOVO UPOZORENJE METEROLOGA, VEČERAS SNEG I DO 10 CM: Zabelela se srpska prestonica, a sutra nam stiže velika promena!
Foto: AP/Ilustracija

VOZITE OPREZNO

(FOTO, VIDEO) STIGLO NOVO UPOZORENJE METEROLOGA, VEČERAS SNEG I DO 10 CM: Zabelela se srpska prestonica, a sutra nam stiže velika promena!

Beograd -

BEOGRAD - Republički hidrometeorološki zavod upozorio je građane da nas danas i u toku noći očekuje stvaranje snežnog pokrivača.

Novi Sad se već zabeleo, a sneg je prekrio i pojedine opštine u srpskoj prestonici.

Beograđani su na društvenim mrežama podelili fotografije snežnog prekrivača koji je primećen na Vidikovcu, Banovom brdu, na Autokomandi,

Meteorolozi dodaju da će na severu sneg pasti do pet centimetara, a u ostalim predelima od pet do deset centimetara.

U planinskim predelima očekuje se povećana visina snežnog prekrivača. Umeren i slab sneg trenutno pada u većem delu zemlje, sem u južnim krajevima gde je oblačno i kišovito.

Prema prognozi, u Srbiji će sutra biti pretežno sunčano, samo se još ujutru na jugu i istoku, uz nešto više oblačnosti, ponegde očekuje slab kratkotrajan sneg.

foto: AP/Ilustracija

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SNEG U BEOGRADU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track