MUZIČARI, PREDSTAVE, FILMOVI, IZLOŽBE: Božićno seoce od 4. januara ispred Hrama Svetog Save
Foto: Beoinfo

zabava za mališane

MUZIČARI, PREDSTAVE, FILMOVI, IZLOŽBE: Božićno seoce od 4. januara ispred Hrama Svetog Save

Beograd -

BEOGRAD - U Beogradu će od 4. do 28. januara 2018. godine prvi put biti priređena manifestacija "Božićno seoce kod Hrama" Svetog Save, najavile su danas gradske vlasti.

Na platou ispred crkve nastupaće muzičari, a biće i predstava, izložbe i filmova, posebno za decu.

Nastupiće Sergej Ćetković, Aleksandra Radović, Jelena Tomašević, Lena Kovačević, Dušan Svilar, "Neverne bebe", "Bistrik" i "357", horovi "Jedinstvo"

iz Kotora i "Mokranjac", dirigent Herard Estrada.

U saopštenju se navodi da se "Božićno seoce kod Hrama" priređuje u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom, Opštinom Vračar, Pozorištem "Dadov" i društveno odgovornim kompanijama.

Zamenik gradonačelnika Beograda je na konferenciji za novinare priređenoj u kripti tog hrama, rekao da će se "na ovaj način, zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom obeležiti niz verskih praznika u toku januara" i dodao da tu očekuje i veliki broj stranih turista.

Predsednik Opštine Vračar Milan Nedeljković je rekao da je "Božićno seoce veliki projekat i za Beograd, ali i za celu Srbiju" i "radostan događaj koji će biti krunisan osvećenjem Hrama Svetog Save 2019. godine".

Arhimandrit Stefan je rekao da će osvećenje Hrama Svetog Save 2019. godine, kako je ocenio, "omogućiti da nam svima nama bude bolje".

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track