(FOTO) GRAĐANI NISU MOGLI DA POVERUJU SVOJIM OČIMA: Betonske barikade postavljene u centru Beograda! KONAČNO OTKRIVENO O ČEMU SE RADI!
Foto: Kurir

UOČI PRAZNIKA

(FOTO) GRAĐANI NISU MOGLI DA POVERUJU SVOJIM OČIMA: Betonske barikade postavljene u centru Beograda! KONAČNO OTKRIVENO O ČEMU SE RADI!

Beograd -

BEOGRAD - Barikade koje su osvanule u ponedeljak na prilazima Knez Mihailovoj ulici, iz pravca Terazija i Trga republike, iznenadile su Beograđane.

Kako su za Kurir rekli prolaznici koje smo u ponedeljak uveče zatekli da prolaze pored barikada, ne znaju zbog čega su tu postavljene.

"Verujte mi i ja sam iznenađen. Supruga i ja smo se baš šokirali kada smo videli da su postavljene u centru Beograda, i to sada pred praznike. Nadam se da će neko objasniti o čemu je reč", rekao nam je mladi bračni par.

foto: Kurir

Iz sekretarijata za vanredne situacije Grada Beograda kažu da ovo nije prvi put da se postavljaju dodatne mere bezbednosti, kako bi novogodišnji i božićni praznici, ali i brojni događaji tokom praznika protekli u redu i miru i kako bi se sprečili bilo kakvi incidenti.

"Ove godine je doneta odluka da se postave i dodatne mere bezbednosti na prilazima u pešačkoj zoni, kako bi se sprečio prilaz motornim vozilima, posebno imajući u vidu da se tokom prošle i ove godine dogodio niz terorističkih akata gde su baš vozilima ulazili u pešačku zonu", rekao je sekretar za vanredne situacije grada Beograda Darko Glavaš.

On dodaje da su barikade prvenstveno postavljene u Knez Mihailovoj, jer se u centru grada do 28. decembra, održava muzički program, a naredne će biti postavljene iza zgrade Geozavoda, a zatim kod Doma Narodne skupštine, uoči novogodišnjeg koncerta.

Za sada nisu vršene nikakve saobraćajne izmene, kaže Glavaš i dodaje da će one uslediti u široj zoni oko skupa 30. i 31. decembra.

Glavaš je dodao da do sada u glavnom gradu nije bilo nikakvih incidenata, kao i da postavljanje barikada nije trajna mera, one će biti uklonjene nakon brojnih aktivnosti tokom praznik.

"Nikada nije dovoljno ovih mera bezbednosti kako bi se sačuvali ljudski životi", dodao je naš sagovornik.

On napominje da je Beograd proglašen za jedan od najbezbednijih gradova, ali da uvek, koji god grad da je u pitanju, sa povećanim prilivom turista, pored benefita koji imamo od toga, uvek postoji i određeni rizik.

"Nismo mi ti koji su doneli dodatne mere bezbednosti tokom praznika, već su mere donete na nivou cele Evrope", rekao je Glavaš.

On dodaje da će na licu mesta o bezbednosti građana voditi računa pripadnici MUP-a i redarska služba.

(Kurir.rs/Foto: Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) KOLIKO KOŠTA JELKA?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track