OSVOJILA JE SRCA SVIH BEOGRAĐANA, A MALO KO ZNA KAKO JE ZAPRAVO NASTALA: Evo kada je održana prva Ulica otvorenog srca
Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Humanitarna aKcija postala novogodišnja tradicija

OSVOJILA JE SRCA SVIH BEOGRAĐANA, A MALO KO ZNA KAKO JE ZAPRAVO NASTALA: Evo kada je održana prva Ulica otvorenog srca

Beograd -

BEOGRAD - U Svetogorskoj ulici, od Takovske do Makedonske ulice, svakog 1. januara održava se tradicionalna Ulica otvorenog srca u okviru koje posetioce uveseljavaju raznovrsni animatori, a retko ko se zapitao kako je ova manifestacija zapravo nastala.

foto: Fonet/Božidar Petrović

Ulica otvorenog srca je manifestacija koju organizuju Skupština Grada Beograda, Turistička organizacija Beograda i GO Stari grad i koja je pre 40 godina ušla u kalendar najznačajnijih aktivnosti našeg glavnog grada.

KURIR TV UŽIVO IZ ULICE OTVORENOG SRCA: Uz osmehe mališana, muziku i karneval u srećniju Novu godinu!

Nastala daleke 1969. godine, kada su glumci Ateljea 212 na jedan dan, 1. januara, "menjali" uloge sa konobarima, kuvarima i ostalim zaposlenim u "Srpskoj kafani", u kojoj su tokom godine provodili veliki deo vremena između proba i predstava u svom pozorištu, a danas je prerasla u jednu od najpoznatijih manifestacija koja je odavno prevazišla okvire Beograda i postala prepoznatljiv brend koji promoviše najhumanije vrednosti našeg glavnog grada.

foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Veliko interesovanje i potreba ljudi da 1. januara učestvuju u ovim važnim i velikim humanitarnim akcijama onoliko koliko mogu, kao i prisustvo mnogobrojnih gostiju Beograda iz inostranstva u programima "Ulice otvorenog srca", znak su dobre volje i značaja ove manifestacije.

Svake godine u sklopu "Ulice otvorenog srca" organizuje se humanitarna akcija sa ciljem da podstakne donatore i širu javnost da u granicama svojih mogućnosti pruže podršku i pomognu najugroženijima - deci.

foto: Kurir TV

Ove godine "Ulica otvorenog srca" je ponovo "Ulica crvenih noseva", posvećena projektu "Doktori klovnovi". Ovi neobični doktori pomažu mališanima da lakše podnesu boravak u bolnicama. Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa svi Beograđani i gosti Ulice otvorenog srca postaju deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi nadu, radost i vraća osmeh na lice najmlađim stanovnicima Srbije. Tako je Ulica otvorenog srca pretvorena u karneval - crvenih noseva.

(Kurir.rs/Foto: Fonet/Aleksandar Levajković)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SPEKTAKL KAKAV SE NE PAMTI: Beograđani uz vatromet dočekali 2018. godinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track