MINISTAR ANTIĆ: Beogradske elektrane spremne za predstojeće hladne dane
Foto: Dado Đilas

dovoljno energenata

MINISTAR ANTIĆ: Beogradske elektrane spremne za predstojeće hladne dane

Beograd -

BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić večeras je, tradicionalno na Badnje veče, posetio toplanu "Novi Beograd" i istakao da su Beogradske elektrane spremne za predstojeće, najavljene hladne dane.

Antić se zahvalio svim zaposlenima u elektrani što obezbeđuju da "naši domovi budu topli za vreme praznika" i naglasio da su obezbeđene sve količine neophodnih energenata i da su posebno važne zalihe mazuta koje su, kako kaže, u potpunosti odgovarajuće za režim rada.

On je kazao i da su remonti urađeni izuzetno kvalitetno, o čemu svedoči rekordno mali broj reklamacija.

Kao važne projekte u narednom periodu, Antić je naveo "toplovod koji će preći preko Gazele" i izgradnju novog postrojenja na Voždovcu, dok je kao najznačajniji izdvojio izgradnju toplo-dalekovoda između Obrenovca i Beograda.

Ministar je podsetio da je reč o veoma značajnoj investiciji od 190 miliona evra i da bi taj projekat trebalo da obezbedi dugoročnu stabilnost Beogradskih elektrana, ali i "energetsku sigunost čitave Srbije".

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević istakao je da dolazak u "Elektrane" na Badnje veče postaje tradicija, ali i da predstavlja zahvalnost i poštovanje prema zaposlenima u ovom kolektivu koji tokom grejne sezone rade 24 sata dnevno.

On je podsetio da je prošle godine zamenjeno 28 kilometara toplovodne mreže, ali i da su ugašene četiri kotlarnice koje su, kako je istakao, bile veliki zagađivači i da se sada ti delovi gasa snabdevaju gasom.

"Snabdevanje gasom je kako energetski, tako i ekološki prihvatljivije. Sa takvom investicionom politikom nastavljamo i u 2018. godini, a od najznačajnijih projekata trebalo bi pomenuti toplovod koji će biti sproveden preko mosta 'Gazela', kao i izgradnju postrojenja na Voždovcu snage 10 megavata koje će proizvoditi toplotnu i električnu energiju", najavio je Nikodijević.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dado Đilas/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track