(VIDEO) KAD SAMURAJI SA SRPSKOM TRUBOM ZAGRME MESEČINU I NIŠKI ČOČEK:  Japanci koji sviraju srpsku muziku prvi koncert u Beogradu drže na Bogojavljenje!
Foto: Youtube Printscreen

"voljenoj srpskoj zemlji"

(VIDEO) KAD SAMURAJI SA SRPSKOM TRUBOM ZAGRME MESEČINU I NIŠKI ČOČEK: Japanci koji sviraju srpsku muziku prvi koncert u Beogradu drže na Bogojavljenje!

Beograd -

BEOGRAD - Članovi japanske muzičke grupe "JapaLkan", poznate po negovanju balkanskog melosa i izvođenju muzike sa ovih prostora, održaće svoj prvi koncert u Beogradu.

foto: Youtube Printscreen

Koncert "Srpski koncert - voljenoj srpskoj zemlji" održaće se 19. januara 2018. godine u Ustanovi kulture "Vuk Stefanović Karadžić".

Naoki Hisinuma, frontmen i glavni vokal grupe, koji svira i trubu, tubu i flugelhorn, osnovao je "JapaLkan" 2014. godine zajedno sa profesionalnim muzičarima koji su, zahvaljujuci svojim izvođenjima, poznati ne samo u Tokiju, vec i širom Japana.

Svoj naziv grupa duguje pojmovima "Japan" i "Balkan" koji su simbolično spojeni, čime ovi umetnici žele da pošalju poruku razumevanja i prijateljstva dveju kultura, kao i da muzička umetnost ne poznaje granice.

Na njihovom repertoaru nalaze se neke od najpoznatijih i našem narodu omiljenih pesama poput "Mesečine", "'Ajde Jano", "Ederlezi", "Niška banja"...

(Kurir.rs/Alo/Foto: Youtube printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Opleti nindža kornjačo! Leonardo zaigrao srpsko kolo, svatovi ga prihvatili ko rođenog!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track