NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U OŠ KRALJ ALEKSANDAR NA NOVOM BEOGRADU: Majka upala na čas i rešetala decu pitanjima o svojoj ćerki?!
Foto: Google Street View

Epilog polovinom februara

NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U OŠ KRALJ ALEKSANDAR NA NOVOM BEOGRADU: Majka upala na čas i rešetala decu pitanjima o svojoj ćerki?!

Beograd -

BEOGRAD - U OŠ "Kralj Aleksandar Prvi " u Ulici aleksinačkih rudara u Novom Beogradu pre mesec dana odigrao se neverovatan događaj, koji još nema epilog.

Naime, I. S., majka učenice četvrtog razreda, nenajavljeno je upala na čas i rešetala decu pitanjima o svojoj ćerki, njihovoj drugarici.

foto: Kurir

Direktor OŠ "Kralj Aleksandar Prvi" Milan Pušica je Novostima potvrdio da se incident dogodio 14. decembra, ali nije želeo da komentariše detalje.

- U toku je istraga povodom svega što se dogodilo i roditelji će biti obavešteni o sankcijama kada postupak bude završen. - O svemu je obavešteno i Ministarstvo prosvete, a očekujemo da će ovaj slučaj dobiti epilog polovinom februara.

Škola je nadležna za izricanje sankcija svojim zaposlenima, ako se utvrdi njihova krivica, dok su za roditelje nadležni Centar za socijalni rad i policija - rekao je direktor OŠ "Kralj Aleksandar Prvi".

Kako se navodi u izjavi, predatoj policiji, a koju je potpisalo 16 od 20 roditelja učenika ovog odeljenja, I. S. je u četvrtak, 14. decembra, prekinula nastavu u odeljenju koje pohađa njena kćerka. Navodno je bila u pratnji partnera, koji ju je čekao ispred učionice.

- U toku trajanja pretčasa, a kasnije i prvog i drugog časa, nastavu je najgrublje prekinula majka učenice nenajavljenim ulaskom - kažu za list potpisnici prijave.

foto: Marina Lopičić

Prema rečima jedne od potpisnica, povod za upad na čas bila je svađa između dve devojčice. I. S. je navodno ušla u odeljenje da razgovara sa učiteljicom, ali je u razgovor uvukla i decu.

- Počela je da ispituje decu o svojoj ćerki, a njihove izjave je snimala mobilnim telefonom. Pričala je povišenim tonom, udarala je ključevima o sto i dobacivala mališanima. Niko od đaka, osim njene ćerke, nije napustio učionicu dva časa.

Prema njihovim rečima, deca su bila uznemirena, plakala su i drhtala, a nekoliko njih je i povraćalo. Ostaje nejasno zašto učiteljica nije reagovala i pozvala obezbeđenje da izbaci I. S. iz učionice.

- Momenat kada je nastavnica napustila učionicu kako bi popila lek, bio je dodatno stresan po decu, ocenjuju potpisnici prijave i tvrde da su deca čula pretnje i ružne reči koje je partner I. S. uputio učiteljici: "Gnjido smrdljiva, pregaziću te na ulici."

Oni smatraju i iznose da je učiteljica, najverovatnije zbog straha, ceo slučaj prijavila roditeljima tek kad su deca došla kući. Dan posle incidenta, mališani koje je I. S. "ispitivala", razgovarali su sa školskim pedagogom i psihologom, a o ovoj nesvakidašnjoj situaciji su obaveštene i nadležne institucije.

Ova novobeogradska škola je bila u žiži javnosti u martu prošle godine, kada je učenik šestog razreda doneo pravi pištolj u đačkoj torbi!

- Taj dečak se hvalio i pokazivao drugima oružje, ali su druga deca mislila da je plastični - rekao je tada jedan od roditelja.

(Kurir.rs/Večernje novosti/S.Vidačković/B.Borisavljević)

Foto: Google street view

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ZNAJU NEŠTO O UBISTVU IVANOVIĆA? Evo prema kome bi mogla da vodi istraga o zločinu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track