POLOŽENI VENCI NA NOVOM GROBLJU U BEOGRADU: Obeležena godišnjica smrti srpskih vojvoda Mišića, Bojovića i generala Šturma
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

aleja velikana

POLOŽENI VENCI NA NOVOM GROBLJU U BEOGRADU: Obeležena godišnjica smrti srpskih vojvoda Mišića, Bojovića i generala Šturma

Beograd -

BEOGRAD - Polaganjem venaca u Aleji velikana na Novom groblju, danas su u Beogradu obeležene godišnjice smrti vojvoda Živojina Mišića i Petra Bojovića i armijskog generala Pavla Jurišića Šturma.

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović kazao je da je polaganje venaca uvod u obeležavanje sto godina od velike pobede srpske vojske u Prvom svetskom ratu.

"Sećanjem na tri velikana, koji su svojim ratničkim umećem i velikim pobedama obeležili Prvi svetski rat i na taj način obezbedili srpskom narodu slobodu i mesto medju pobednicama, odajemo im počast", kazao je Mladenović a preneo Beinfo.

Mladenović je najavio da će Grad Beograd nizom manifestacija, zajedno sa državnim organima obeležiti stogodišnjicu od pobede u Prvom svetskom ratu. ; Vence u Aleji velikana položili su i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković kao i predstavnici udruženja koja neguju sećanja na Prvi svetski rat.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Filip Krainčanić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI : OVO SU tri snažne poruke Vučića Srbima na Kosovu i Metohiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja