BASTAĆEV POKRET POZVAO NA ZAJEDNIČKU KONTROLU IZBORA: Neophodno da zaštitimo svaki glas
Foto: Šta radite bre

izbori u beogradu

BASTAĆEV POKRET POZVAO NA ZAJEDNIČKU KONTROLU IZBORA: Neophodno da zaštitimo svaki glas

Beograd -

Grupa građana "Šta radite bre" pozvala je sve političke aktere ali i ostale zainteresovane da se dogovore o zajedničkoj kontroli izbornog procesa.

"Ako već kao temu nismo uspeli da nametnemo zajedničke zahteve za fer izborne uslove i da definišemo set aktivnosti u cilju sprečavanja zloupotrebe medija, budžetskih sredstava i javnih funkcija, onda je neophodno da na profesionalan način makar zaštitimo svaki dobijeni glas. Za to su nam neophodni motivisani i kvalitetni ljudi kojima ćemo obezbediti obuku i učiniti ih za javnost prepoznatljivim. Proces regrutacije čuvara vašeg glasa i njihove obuke treba početi što pre, piše u saopštenju ove grupe koju predvodi predsednik opštine Stari grad Marko Bastać

Oni naglašavaju da "Šta radite bre - Marko Bastać" ima jasan plan kako da se to ostvari, a otvoreni su za sve dobre predloge.

"Što više političkih aktera uzme učešće u ovoj aktivnosti to je verovatnoća da ćemo je kvilitetno uraditi veća. Građani to od nas očekuju. Ne smemo dozvoliti da se i mi nađemo u situaciji da nas nakon izbornog dana građanke i građani pitaju "šta radite bre"", dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs)

Foto Grupa građana Šta radite bre

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track