Najnovije vesti

USKORO KREĆU RADOVI U BLOKU 42: Nova autobuska stanica biće završena za 18 meseci
Foto: Printscreen Google Maps

Novi beograd

USKORO KREĆU RADOVI U BLOKU 42: Nova autobuska stanica biće završena za 18 meseci

Beograd

BEOGRAD - Svim zgradama koje su činile tradicionalni stari Beograd biće vraćen stari sjaj, kao što je to urađeno sa zgradom Geozavoda, rekao je gradonačelnik Siniša Mali dodajući da je reč o zgradama Jugošpeda i Bigza.

 

On je najavio i skorašnje postavljanje kamena-temeljca za novu autobusku stanicu u Bloku 42, koja će se prostirati na oko dvadeset hiljada kvadrata i koja bi trebalo da bude završena za 18 meseci.

 

On je dodao da je Ada Huja veliki potencijal i da se trenutno završava projekat izgradnje novog mosta preko Ade Huje jer se na taj način sistemski rešava izgradnja pojedinih delova grada.

Veliki projekti koji predstoje su Novi savski most koji, u ovom trenutku po idejnom rešenju koji je uradio CIP, košta između 30 i 40 miliona evra, kao i tunel koji se nadovezuje na most i izlazi u Bulevar despota Stefana, a smanjiće za 14 odsto tranzit saobraćaja u tom delu grada.

 

On je posebno istakao da niču gradilišta tamo gade su bile zapuštene fabrike, aktivirane su te lokacije i tu se grade novi objekti, zapošljavaju novi radnici i sređuju zelene površine.

- Prva sledeća fabrika biće otvorena u Mladenovcu jer ova opština ima puno potencijala - istakao je i dodao da će biti izgrađena i fabrika za preradu otpadnih voda u Velikom Selu.

 

(Kurir.rs/Beoinfo/Foto: Google street view)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR TV VESTI: PLENKOVIĆU, ODAJ POČAST ŽRTVAMA JASENOVCA! Šta je sve Ivica Dačić poručio hrvatskom premijeru usred Njujorka?

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...