ALEKSANDAR ANTIĆ: Dati veća ovlašćenja rubnim opštinama
Foto: Marina Lopičić

kandidat koalicije SPS - JS za gradonačelnika Beograda

ALEKSANDAR ANTIĆ: Dati veća ovlašćenja rubnim opštinama

Beograd -

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma i potpredsednik SPS i kandidat koalicije SPS - Jedinstvena Srbija za gradonačelnika Beograda Aleksandar Antić, obišli su danas pijace u beogradskom prigradskom naselju Boleč i na Mirijevu i Banjici.

Antić je u razgovoru sa građanina na pijaci u Boleču rekao da bi rubne beogradske opštine, kao što je Grocka, trebalo da dobiju veća ovlašćenja, pre svega kada je u pitanju putna infrastruktura i budžet i da same definišu prioritete.

"Ne mogu svi prioriteti da budu definisani iz gradske uprave, a da građane u rubnim opštinama niko ništa ne pita", napomenuo je Antić ističući da će predlog te koalicije biti da se na teritoriji Beograda napravi određena decentrealizacija i da se daju veća ovlašćenja opštinama kao što je Grocka i da one sa svojim građanima naprave dogovor kojim redosledom će se stvari rešavati.

Marković je rekao da bi trebalo smanjiti uvoz poljoprivrednih proizvoda, kako ne bi pravili konkurenciju domaćim poljoprivrednim proizvođačima.

"Videli smo danas na pijacama u Boleču, Mirijevu i na Banjici veliku ponudu, ali i neke poljoprivredne proizvode iz uvoza. Mi ne smemo sami sebi da pravimo konkurenciju. Domaći poljoprivredni proizvodi moraju da imaju prioritet", ukazao je Marković ističući da se to može postići baš na pijacama.

"Vi glasajte za vaše kupce, a mi ćemo za vas naše proizvođače", poručio je Marković.

Kako je rečeno politika koalicije SPS-JS usmerena je ka ljudima i borbi građana svih delova Beograda da imaju približno jednake uslove za život, a to se, dodaju, može obezbediti samo ravnomernim razvojem svih delova grada.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! ČEDOMIR JOVANOVIĆ ZNAO ZA ĐINĐIĆEVO UBISTVO?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track