DA BEOGRAD POSTANE ZELENIJI GRAD: Ministar Antić sa mališanima zasadio novogodišnje jelke
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vraćanje prirodi posle praznika

DA BEOGRAD POSTANE ZELENIJI GRAD: Ministar Antić sa mališanima zasadio novogodišnje jelke

Beograd -

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i generalni direktor JKP Zelenilo Slobodan Stanojević učetvovali su zajedno sa mališanima iz Predškolske ustanove "11.april", tradicionalnoj sadnji jelki koje su krasile domove Beograđana tokom praznika.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ministar Antić je, prikom sadnji jelki na uglu ulica Marka Čelebonovića i Norveške, istakao da novogodišnji praznici donesu dobru atmosferu, ali da ostaje jedan "mali zarez", a to je da se na desetine jelki poseku.

ANTIĆ UOČI LOKALNIH IZBORA: Zalagaću se za jačanje lokalne saobraćajne i komunalne infrastrukture "Pokušavamo da promovišemo već nekoliko godina da ljudi ne kupuju sečene jelke, već sa busenom, kao i da ih nakon toga vratimo prirodi", rekao je Antić i dodao da smatra da je ova godina donela dosta uspeha, ali da je važno nastaviti sa sličnim aktivnostima kao deo obaveze koje kao društvo imao prema generacijama koje dolaze.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Mi smo od usvajanja Strategije pošumljavanja na teritoriji grada izvršili posumljavanje vise od 750 hektara, sa više od 200.000 stabala, što ima smisla ako se sa tim nastavi", objasnio je Antić.

ALEKSANDAR ANTIĆ: Dati veća ovlašćenja rubnim opštinama On je naglasio važnost da Beograd postane "zeleni grad", da se deca uče da neguju prirodu, i apelovao na građane da ne kupuju sečene jelke, već one sa busenom, kao i da ih nakon toga, u saradnji sa Zelenilom, "vrate prirodi".

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Svaki Beograđanin ima oko 19 kvadrata zelene povrsine po glavi stanovnika, naša ideja je da to povećamo na 25, za šta je potrebno da se svi ukljucimo i budemo deo ove akcije", zaključio je.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO ĆAO “BELI - SAMO JAKO”! Zašto je Beli Preletačević izbačen iz sopstvene odborničke grupe u Mladenovcu?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track