KREĆE SREĐIVANJE KALUĐERIČKOG POTOKA: Za desetak dana projekat regulacije
Foto: Zorana Jevtić

izborna kampanja

KREĆE SREĐIVANJE KALUĐERIČKOG POTOKA: Za desetak dana projekat regulacije

Beograd -

Kanalizacija je najveći problem u gročanskoim naselju Kaluđerica, a za 10 do 15 dana izaći ćemo sa projektom oko regulisanja Kaluđeričkog potoka, najavio je kandidat za gradskog odbornika sa izborne liste ''Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd'' Goran Vesić u razgovoru sa meštanima Kaluđerice.

On je rekao da će u narednih mesec dana početi da se radi eksproprijacija čime će se stvoriti uslovi da se reguliše Kaluđerički potok.

''Istovremeno će Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda u narednih nekoliko meseci raspisati tender za projektovanje kanalizacije, a nakon završetka projektovanja počećemo radove na kanalizaciji'', naveo je Vesić.

Dodao je da će kanalizacija biti veoma skupa i da neće moći da je finansira samo grad Beograd, te da će morati da se obezbede sredstva i iz fondova.

Vesić je sa građanima razgovarao o vodovodu, kanalizaciji i asfaltiranju ulica, kao i o postavljanju novih pešačkih prelaza radi bolje bezbednosti u saobraćaju.

On je rekao da je Kaluđerica specifično naselje, te da u Beogradu ne postoji tako veliko naselje bez infrastrukture.

''Druga naselja nešto imaju, nešto nemaju, ali kod vas je to posebno izraženo jer je bilo veliko naseljavanje i nije bilo skoro nikakve infrastrukture. Ovde postoji mnogo više problema nego u drugim delovima grada i zato ih je mnogo teže rešiti'', ukazao je Vesić.

Podsetio je i da je grad Beograd u poslednje četiri godine u razvoj prigradskih delova grada uložio oko 350 miliona evra što je više u odnosu na period od 2008. do 2012. godine kada je za tu namenu uloženo 100 miliona evra.

''Novca ima pošto se štedelo u budžetu i zato što smo se kao grad i država finansijski konsolidovali'', istakao je kandidat za gradskog odbornika.

On je meštanima poručio da, kada god vide kranove u Beogradu, to znači da ima više novca da se ulaže u razne projekte budući da investitori plaćaju naknadu za gradsko zemljište.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track