RADIKALI ZA VEĆI PODSTICAJ BEOGRADA MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA: Ne mogu iste namete da plaćaju ove firme i multikompanije
Foto: Beta/SRS

kampanja

RADIKALI ZA VEĆI PODSTICAJ BEOGRADA MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA: Ne mogu iste namete da plaćaju ove firme i multikompanije

Beograd -

Srpska radikalna stranka (SRS) ocenila je danas da Beograd treba da bude glavni pokretač razvoja srpske privrede i da u tom cilju treba razvijati mala i srednja preduzeća putem podsticajnih sredstava Grada i izjednačiti uslove za domaće i strane investitore.

Član Izbornog štaba SRS Zdravko Topalović ocenio je da se privreda Beograda i cele Srbije "sistematski razara od 1991. godine" i da je u tom periodu uništen "ceo beogradski metalski basen" koji je kako je naveo, zapošljavao više desetina hiljada radnika.

"Privreda se od 1991. do 2000. godine razara ekonomskom izolacijom i sankcijama, od 2001. do 2009. godine katastrofalnom privatizacijom koju je nametnula tadašnja aktuelna vlast, a od 2009. godine uz globalne efekte ekonomske recesije enormnim zaduženjem države kod MMF-a i stranih banaka", kazao je Topalović a preneo SRS.

On je ocenio da u narednom periodu treba razvijati mala i srednja preduzeća putem podsticajnih sredstava Grada Beograda, koja po njegovim rečima, do sada nisu na zadovoljavajućem nivou.

"Druga efikasna mera bila bi kategorizacija poreskih nameta, jer ne može da važi isti princip za mala i srednja preduzeća i za velike multinacionalne kompanije koje posluju u Beogradu i Srbiji", naveo je funkcioner SRS.

Topalović je dodao da bi organizovanje zemljoradničkih zadruga i razvoj gazdinstava podigao nivo zapošljavanja u rubnim beogradskim opštinama i smanjio uvoz nekvalitetne hrane.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Beta/SRS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! KAMENOVANA KUĆA BIVŠE SUPRUGE OLIVERA IVANOVIĆA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track