Dragan Đilas: Beograd će biti bolje mesto za život
Foto: Shutterstock, Marina Lopičić

Siguran Bivši gradonačelnik nastavio kampanju

Dragan Đilas: Beograd će biti bolje mesto za život

Beograd -

Razlika je mala ako na izbore izađe još 50.000 Beograđana

Dragan Đilas, kandidat za gradonačelnika Beograda, kazao je da je, prema istraživanjima, razlika takva da ako na izbore izađe još 50.000 Beograđana i porastu još četiri odsto - da će pobediti na izborima za grad.

Đilas je ovo naveo odgovarajući na pitanja građana sa Fejsbuk stranice lista Danas.

Na pitanje koliko košta njegova kampanja i da li je novac dobio od Miroslava Miškovića i sličnih tajkuna koji žele da sruše ovu vlast, bivši gradonačelnik je rekao da će se svi podaci o kampanji i troškovima naći na sajtu njegove liste.

- Svi koji nam daju novac biće javno navedeni - kazao je Đilas i dodao da mu je Aleksandar Šapić prijatelj i da odlično radi posao predsednika opštine Novi Beograd.

Komentarišući poređenje jednog građanina da je Most na Adi, koji je dug 0,9 kilometara, koštao 400 miliona evra, a da je najviši drumski most na svetu - most Mijo u Francuskoj, dug čak 2,5 kilometara, koštao isto 400 miliona evra, bivši gradonačelnik je rekao da to nije moguće.

- Prema nalazu državnog revizora, Most na Adi košta 161.285.733,33 evra - kazao je Đilas.

Odgovarajući na pitanja o „nekvalitetnim, višestruko preplaćenim“ kontejnerima za smeće, on je kazao da podzemni kontejneri postoje u celoj Evropi, pa i u Novom Sadu, da su beogradski koštali 340.725 po komadu, a novosadski, koje je kupio SNS, 540.000 dinara za komad. Građani su pitali Đilasa i da li je tačno da je jedini razlog zbog koga govori protiv projekta „Beograd na vodi“ taj što nije sam uspeo da ga realizuje, na šta je on odrečno odgovorio.

- Ne, nego zato što je ovakav kakav se predstavlja - potpuno besmislen. Umesto da bude sve gotovo u četiri godine, da se uloži 3,5 milijardi, dobili smo dve nedovršene zgrade, jedan restoran i 500 metara šetališta - rekao je Đilas.

Kurir / E.K.

Foto: Shutterstock, Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track