Vreo dan, u Beogradu do 15 sati 90 intervencija

Vreli dani

Vreo dan, u Beogradu do 15 sati 90 intervencija

Beograd -
Hitna pomoć je do 15 sati intervenisala 90 puta, od toga 30 na javnom mestu

BEOGRAD - Najtopliji gradovi u Srbiji do 14 sati bili su Sombor, Zrenjenin, Loznica, Sremska Mitrovica i Valjevo sa 35 stepeni, a ekipe Hitne pomoći u Beogradu su imale povećan obim posla, pa su tako do 15 sati intervenisale 90 puta.

I u Beogradu je oko 14 sati bilo 35 stepeni, koliko je izmereno i u Novom Sadu, Kikindi, Velikom Gradištu, Ćupriji, Nišu i na Paliću, dok je najniža temperatura bila na Crnom vrhu - 26 stepeni.

Kako je rekla portparolka Hitne pomoći Nada Macura, Hitna pomoć je do 15 sati intervenisala 90 puta, od toga 30 na javnom mestu.

Ona je rekla da se danas pokazalo da starije osobe slušaju savete lekara i uglavnom ne izlaze napolje u vreme najveće vrućine, dok mladi ne postupaju baš po apelima lekara i više kolabiraju.

Macura je ponovo apelovala da se bez preke potrebe ne izlazi napolje i da se uzima dosta tečnosti i lagana hrana.

Na najposećenijem beogradskom kupalištu Adi Cigalniji do sada je bilo oko 20 intervencija zbog kolabiranja i sitnijih povreda, ali nije bilo većih problema, toplotnih udara niti sunčanice.

Na Adi Ciganliji dežuraju tri lekarske ekipe i jedna transportna ekipa sa vozilom Hitne pomoći.

Građani treba da nose laganu i široku odeću, zbog bolje cirkulacije vazduha, sa obaveznim šesirom ili kapom na glavi i da biraju hladovinu dok se kreću, ako je to moguće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track