NEZAPAMĆENO BURNA NOĆ IZA BEOGRAĐANA: 10 povređenih u 7 saobraćajki, udes imala čak i ekipa Hitne
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Lekari intervenisali 101 put

NEZAPAMĆENO BURNA NOĆ IZA BEOGRAĐANA: 10 povređenih u 7 saobraćajki, udes imala čak i ekipa Hitne

Beograd -

U Beogradu se noćas dogodilo sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je povređeno 10 osoba.

Kako je rekla portparolka Hitne pomoći Nada Macura, jedan muškarac je zadobio teške povrede. Prema njenim rečima, prvi udes dogodio se u Zaplanjskoj ulici u 20.10 kada su ortopedske povrede zadobili mladić i devojka starosti oko 23 godine, nakon čega su prevezeni na Institut za ortopediju na Banjici.

U 20.11 na uglu Birčaninove i Resavske u udesu su lakše povređeni devojka starosti oko 28 i muškarac starosti oko 20 godina.

U ulici Surčinskoj na putu između Ledina i Surčina u 20.23 dogodio se udes u kojem je teško povređen pešak starosti oko 42 godine.

Kako je Macura navela, ekipa Hitne pomoći je imala saobraćajnu nezgodu na putu, nakon čega je u 20.48 na uglu Tošinog Bunara i Nikole Dobrovića druga ekipa preuzela povređenog muškarca i tehničara prve ekipe i prevezla ih u Urgentni centar. Taj muškarac je prevezen sa teškim povredama u reanimaciju.

U 23.11 u ulici Zdravka Čelara povređene su dve muške osobe starosti oko 28 i 40 godina, nakon čega su zbrinuti na licu mesta, odbili transport i dobili uput za dalje lečenje.

U ulici Vojvode Mišića kod Sajma sedam minuta nakon ponoći u udesu je povređena žena starosti oko 31 godinu koja je takođe odbila transport i dobila uput.

Sedmi udes dogodio se u 00.11 u ulici Braće Ljubinković bb u Petrovčiću, a lakše je povređen muškarac starosti oko 39 godina koji je prevezen u Urgentni centar.

Hitna pomoć je noćas imala ukupno 101 intervenciju od kojih 15 na javnom mestu, a od hroničnih bolesnika su se javljali astmatičari, srčani bolesnici sa bolom u grudima, hipertoničari i osobe sa visokim temperaturama.

Hitna pomoć je juče imala 145 intervencija od kojih 40 na javnom mestu i sedam saobraćajnih ezgoda sa jednom teškom traumom, rekla je Macura.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track