NOVA FASADA ZA OŠ FILIP FILIPOVIĆ: Renovirani toaleti, pod, ograda, a uveden i video-nadzor
Foto: Beoinfo

Izgrađena 1959. godine

NOVA FASADA ZA OŠ FILIP FILIPOVIĆ: Renovirani toaleti, pod, ograda, a uveden i video-nadzor

Beograd -

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević obišli su danas Osnovnu školu „Filip Filipović” gde je završena sanacija fasada i postavljena nova izolacija. Događaju je prisustvovala i članica Gradskog veća Tanja Popović.

Vesić je rekao da je sve što je u toj školi urađeno dobar primer kako ministarstvo i Grad Beograd mogu da ulažu u školske objekte. - Mi smo za nekoliko godina, osim novca koje je obezbedilo ministarstvo u iznosu od oko 21 milion dinara, završili renoviranje toaleta, urađen je potpuno nov pod, nov atrijum, ograda, a uveli smo i video-nadzor, što znači da je škola direktno povezana sa MUP. Naša politika je da sve škole na teritoriji Beograda, a nadam se i predškolske ustanove, dobiju video-nadzor kako bi se i na taj način kontrolisala dešavanja i kako bi se adekvatno reagovalo ukoliko se dogodi neki problem - naveo je Vesić i dodao da je Osnovna škola „Filip Filipović” izgrađena 1959. godine, te da je rekonstrukcija bila neophodna. Prema njegovim rečima, ova škola je među deset najboljih na teritoriji Beograda, druga je na teritoriji opštine Voždovac po rezultatima završnih ispita, a Savet roditelja veoma dobro sarađuje sa direktorom.

- U poslednje četiri godine smo izgradili jednu potpuno novu školu u naselju Stepa Stepanović „Danilo Kiš”, potpuno smo rekonstrisali četiri i delimično još četiri škole. Na teritoriji opštine Voždovac, o trošku opštine urađene su manje ili veće sanacije u još 13 škola. Dosta smo uložili u školske objekte bez obzira na to što to nije osnovna nadležnost Grada Beograda, već republike odnosno nadležnog ministarstva, ali mi se trudimo da obezbeđujemo sredstva za škole i tako omogućimo bolji kvalitet nastave - objasnio je gradski menadžer. Kako je naveo, ideja je da se od kuće koja se nalazi u školskom dvorištu OŠ „Filip Filipović” napravi mali informatički centar, ne samo za ovu školu već i za teritoriju Voždovca. Ministar je rekao da je ova osnovna škola „stara dama koja je dobila novo ruho”, sa dugom tradicijom, i da je ocenjena najvišom ocenom u eksternom vrednovanju. – Škola je dobila velika ulaganja i za tu namenu je izdvojeno oko 21 milion dinara, što je bio samo prvi deo. Ovde bi trebalo još malo oplemeniti prostor, treba više cveća, klupa i urbanih džepova. Škola će biti uključena u sve procedure digitalizacije, a možda ćemo uraditi i jedan mali IT centar za ovaj deo Voždovca - istakao je Šarčević. Načelnik školske uprave Beograda Dušan Kićović izrazio je zadovoljstvo zbog novog izgleda škole i zahvalio ministarstvu i Gradu Beogradu na tome. - Ako nastavimo ovim tempom da ulažemo u škole, one će za godinu dana biti potpuno drugačije - kazao je Kićović. Direktor škole „Filip Filipović” Milan Luković zahvalio je na ovoj investiciji i podsetio da je gradski menadžer pre godinu dana obećao rekonstrukciju, te da je obećanje i ispunjeno. Danas ova škola izgleda kao savremena i moderna ustanova, naveo je Luković.

(Kurir.rs/Beoinfo/Foto: Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track