(FOTO) HIT U BEOGRADSKOM ZOO-VRTU: Kraj zime na Sretenje predviđa tibetanska mečka! Njena koleginica Goca odmara na Paliću!
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Narodno verovanje

(FOTO) HIT U BEOGRADSKOM ZOO-VRTU: Kraj zime na Sretenje predviđa tibetanska mečka! Njena koleginica Goca odmara na Paliću!

Beograd -

BEOGRAD - U beogradskom zoo-vrtu, Vrtu dobre nade, danas je i to baš na Sretenje knjiga spala na jedno slovo i to tibetansko!

Pošto čuvena mečka Goca i njene kolege, domaći mrki medvedi, već neko vreme uživaju na Paliću - pošto se njihovi beogradski kavezi i brlozi renoviraju - tu čast da baš na Sretenje i usred Beograda, prema srpskom narodnom verovanju, predvidi kraj zime imala je jedna tibetanska mečka!

Iako su je brojni novinari i fotografi čekali ispred jazbine, tibetanska "meda" nije ih udostojila izlaska, što i nije čudno s obzirom da "gradski medvedi" iz zoo-vrtova u principu ne spavaju zimski san, tako da i nisu neki prognostičari.

Šansu Tibetanke da se danas proslavi, pravo s Palića pomračila je mečka Goca koja je izašla iz jazbine i prošetala se unaokolo!

Tu vest o mečki šaljivo je prokomentarisao glavni veterinar Beo-zoo vrta Jožef Ezveđ rekavši da bi želelo da veruje Goci da je zimi kraj i da nam uskoro stiže proleće!

foto: Tanjug Printscreen

(Kurir.rs/Foto: Tanjug/Dušan Aničić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) OVO SU PRAVI „MAŠA I MEDVED“?! Da li ste i vi dovoljno hrabri za ovakvo fotografisanje?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track