Najnovije vesti

PREMIJERKA OBIŠLA RADOVE NA DEČIJOJ UNIVERZITETSKOJ KLINICI Brnabić: U Tiršovu 2 uložićemo 54 miliona evra
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Bolji uslovi za lečenje mališana

PREMIJERKA OBIŠLA RADOVE NA DEČIJOJ UNIVERZITETSKOJ KLINICI Brnabić: U Tiršovu 2 uložićemo 54 miliona evra

Beograd

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, posle obilaska Univerzitetske klinike u Tiršovoj sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem i direktorom Tiršove Zoranom Radojičićem, da će u izgradnju Tiršove 2 biti uloženo 54 miliona evra iz kredita Evropske banke za razvoj.

 

foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Ona je rekla da Vlada Srbije i Beograd razmatraju gde bi bila najbolja lokacija za Tiršovu 2, koja bi prema oceni ministra zdravlja trebalo da bude krajnji cilj, kako bi bili stvoreni dobri uslovi za lečenje dece. Brnabić je dodala da je u Tišovu do sada uloženo sedam miliona evra i da su danas obišli magnetnu rezonancu koja je počela da radi pre dva meseca, prostor za novu angio salu i radove na fasadi na koju se stavlja izolacija.

 

LONČAR: Obezbeđen novac za novu zgradu dečje klinike Tiršova

 

"Tiršova je važna za Beograd, Srbiju, ali i region. Ovde se leče deca iz Srbije, Makedonije, Republike Srpske, cele Bosne i Hercegovine, iz Hrvatske i Prištine. Daćemo sve od sebe da ubrzamo radove i da oni budu završeni u roku", rekla je Brnabić.

 

foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Ministar Lončar rekao je da je cilj da se sa izgradnjom Tiršove 2 stvore i dobri uslovi za Tiršovu i da će sa više od pet miliona evra biti rešeno pitanje opreme klinike za narednih sedam godina. On je rekao da je u Tiršovoj na specijalizaciji 100 mladih lekara iz oblasti pedijatrije i dečje hirurgije i da je na taj način "obezbeđen garant da će u budućnosti imati ko da leči" građane.

 

foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Premijerka je rekla da je za Onkologiju nabavljen novi akcelerator i da ih je sada u Srbiji ukupno 15, čime se Srbija približila svetskom standardu (jedan akcelerator na 250.000 stanovnika).

 

ZORAN RADOJIČIĆ: Nisam političar, tu sam da pomognem da se izgradi Tiršova 2

 

Upitan o leku za spinalnu-mišićnu atrofiju, ministar Lončar je rekao da će 26. februara komisija doneti konačnu listu pacijenata koji su kandidati za lek, a da na godišnjem nivou taj lek košta 700.000 evra.

 

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Sava Radovanović)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...