Najnovije vesti

SVI SU NA TERENU: Čak 170 vozila čisti sneg po Beogradu, glavne uice prohodne
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Grad spreman za ledeni talas

SVI SU NA TERENU: Čak 170 vozila čisti sneg po Beogradu, glavne uice prohodne

Beograd

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da su u Beogradu sve ulice prvog prioriteta tokom noći očišćene i prohodne za saobraćaj i da Gradsko saobraćajno Beograd i Lasta saobraćaju jutros bez zastoja i prema redu vožnje.

 

foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

 

Ulice prvog prioriteta u Beogradu čini oko 1 800 kilometara ulica kojima se kreću vozila javnog prevoza. Sneg je počeo da pada sinoć oko 20h u okolini Lazarevca a na celom području grada oko 23.30h. Beograd put je u punom kapacitetu mehanizacije i ljudstva što znači da smo u četvrtom stepena angažovanja. Na ulicama se nalazi 103 kamiona, 32 multikar vozila, deset putaraca i 18 utovarivača koje opslužuje 280 ljudi", rekao je on.

 

Dodao je da je od juče ujutru angažovana dodatna mehanizacija - i to pet kamiona Gradske čistoće na kojima su montirani raonici za sneg i po jedan kamion iz Zelenila i Vodovoda kao i 4 multikar vozila iz Zelenila i sa Ade Ciganlije.

 

foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

 

"Svi oni su na terenu", kaže Vesić.

 

Tokom noći od 20 sati sinoć do jutros u 06.00h bacali smo preventivno so kako bismo sprečili da se sneg zadržava kao i pojavu leđa na kolovozu. U ovom periodu bacili smo 750 tona soli, 200 tona agregata koji predstavlja mešavinu i 100 tona kalcijum hlorida, rekao je gradski menadžer.

 

On je dodao da se prema vremenskoj progozi padavine nastavljaju tokom današnjeg dana i naredne noći.

 

foto: Beoinfo

 

"U istom kapacitetu nastavljamo rad", dodao je Vesić.

 

On je rekao da su ostali radnici komunalnog sistema Beograda na terenu i da se čiste autobuska stajališta, trotoari ispred javnih ustanova kao i da se preventivno baca so u blizini škola i vrtića i na pešačkim prelazima.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

 

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

Brzo i lako: Naučite kako da namestite lance na točkovima!

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...