SINIŠA MALI: Komunalni sistem na nogama, sve ulice prohodne
Foto: Beoinfo

gradonaćelnik obišao Zimsku bazu Beograd putA

SINIŠA MALI: Komunalni sistem na nogama, sve ulice prohodne

Beograd -

Nakon skoro 15 sati padavina, sve ulice prvog i drugog prioriteta su prohodne, nijedna linija GSP "Beograda" ni "Laste" nije ukinuta niti skraćena, a toplane greju 24 sata, izjavio je danas gradonačelnik Siniša Mali.

On je posle podne obišao Zimsku bazu "Beograd puta" na Novom Beogradu, nakon što se vozio jednim od kamiona te službe i pratio kako se čiste gradske ulice.

"Sneg je počeo da pada oko jedan-dva posle ponoći i neprekidno pada u gradu, ali ceo komunalni sistem je na nogama, 1.300 radnika "Beograd puta", "Gradskog zelenila", "Gradske čistoće" je na ulicama grada", rekao je Mali.

Precizirao je da su gradske službe u četvrtom stepenu angažovanja, a to znači da je u pogonu 160 kamiona, 63 multikar vozila, još 50 različitih mašina...

"Sada, nakon 10-15 sati padavina i dalje su ulice 'crne', prohodne, saobraćaj se malo otežano odvija, ali se odvija i to je važno", rekao je Mali.

Kako je istakao, nadležni nisu bili iznenađeni snegom, pa je tokom noći posuto 1.000 tona soli i 100 tona kalcijum hlorida, pa zbog toga, kaže, nema toliko snega koji se zadržava na putevima.

Mali je podvukao da nijedna linija GSP "Beograd" nije ukinuta, ni skraćena, kao ni "Lastina", dok "Beogradske elektrane" greju domaćinstva 24 sata.

"U bazi 'Beograd puta' na Novom Beogradu kamioni dolaze jedan za drugim, utovaruje se so, izlaze odmah na ulice i tako ćemo nastaviti da radimo dok padavine traju. Da se čiste ulice prvog, a zatim i drugog prioriteta", kazao je gradonačelnik.

Zahvalio je komunalcima na angažovanju, jer, kako je rekao, nisu stali tokom noći i neće stati dok ne prestanu padavine i dok se poslednja ulica ne očisti.

Mali je zamolio sugrađane da očiste i trotoare ispred kuća i zgrada.

Apelovao je i na vozače, jer, kaže, najveći problemi nastaju u centru grada, zbog toga što nepropisno parkirani automobili ili dostavna vozila blokiraju prolaz kamionima "Beograd puta", koji ne mogu da očiste ulicu.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) MERKELOVA DOGODINE U SRCU ŠUMADIJE ?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track